Stefik Csaba halála miatt gyászszünettel kezdődött az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem első hazai bajnokija a Jászberény ellen, ezután pedig bekezdett a jobb erőkből álló vendég együttes. Pintér pontja után már 10:3 állt az eredményjelzőn, a második techikai szünetre pedig már 10 pont volt a két csapat közötti különbség. Zarka Péter egy újoncot is harcba küldött Héri Sára személyében, míg a szettet magabiztosan nyerték a jászságiak.

A második felvonás már jobban indult a hazaiaknak, szép lassan azonban átvette az irányítást a Jászberény. Horváth Alexandra nyitásai után 9-6-ra zárkózott a Diamant, ami után jött is Deme Gábor időkérése. Ezután rendezték soraikat a vendégek, a különbség pedig fokozatosan nőtt a két csapat között. Araujo pontjaival még sikerült szépíteni, 25:18 után azonban már 2:0-ra vezetett a Jászberény.

A harmadik szettben egy teljesen más mentalitású Diamantot láthattunk a pályán. A lányok csúsztak-másztak a pályán, így fej-fej mellett vonulhattak pihenőre a csapatok az első technikai szünetben. A folytatásban is mindössze egypontos előnyt tudott kiharcolni a Jászberény, hiszen kaposvári oldalon mindig jókor érkezett a válasz. Külön ki kell emelni Rák Rebeka szemfüles megoldásait. 16-19-nél viszont Zarka Péter is érezte, hogy időt kell kérni, Araujo bombáját követően feljöttek két pontra a kaposvári lányok. A hajrát aztán megint a Jászberény bírta jobban idegekkel, így végül 3:0-s győzelmet arattak a Városi Sportcsarnokban.

Zarka Péter csapata legközelebb vasárnap 16 órakor lép pályára hazai pályán a Gödöllő ellen, ahol akár az első bravúr is összejöhet a bajnokságban. Ehhez viszont a harmadik szettben nyújtott játékra lesz szükség.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - Jászberényi RK 0:3 (-11, -18, -20)
Kaposvár, 300 néző V.: Mezőfi, Horáth
Diamant: Bagyinka, Araujo, Szívós, Rák, Horváth A. Sitkey. Csere: Kanizsai, Csitári (liberó), Héri, Korniss. Vezetőedző: Zarka Péter.
Jászberény: Borsos, Garadovic, Slijepcevic, Pintér, Bleicher R., Ivkovic. Csere: Fábián. Vezetőedző: Deme Gábor.

Címkék: jászberény, meccs, diamant, sport