A Magyar Kupa egy I. osztályú kiemelt verseny, melyen a versenykiírás értelmében minden egyesület legfeljebb két csapattal és kategóriánként az öt legjobb versenyzőjével nevezhet. Egy klubnak korcsoportonként 8 gyakorlatot kell bemutatni, minden szerből előre megszabott számút, az edző dönti el, milyen elosztásban osztja fel a tornászai között a szereket.

A LSC RG gyermek (2007-2008), serdülő (2006-2005) és junior-2 (2003-2002) korcsoportban állított ki csapatot, a kitűzött cél az ország legjobb tornászai, válogatottak között a tisztes helytállás volt, melyet meglepetés eredményekkel túl is szárnyaltak a lányok. Szerenkénti versenyben gyermek korcsoportban Király Gréta 8.helyen végzett karika gyakorlatával. Az egyéni csapat a 7. helyen zárt. A csapat tagjai: Bátori Lili, Británszki Angéla, Gazda Véda, Király Gréta, Miklós Míra.

Serdülő korcsoportban Borbély Kata új szerével, buzogánnyal 5., labdával 8. lett. Farkas Júlia labdával az előkelő 5. helyet szerezte meg. A Borbély Kata, Farkas Júlia, Laklia Lúcia összeállítású csapat szintén a 7. helyen végzett.
A junior-2-esek erős mezőnyében, ahol 4 válogatott versenyző is indult Gyenesei Fanni labdával az 5. helynek örülhetett. Az LSC junior csapata: Gyenesei Fanni, Felden Petra, Fülöp Kitti Mariann, Kulcsár Adrienn, Németh Szonja az előkelő 6. helyen zárt.

A somogyi klub ezzel bizonyította, hogy megállják helyüket az I. osztályban is, és a sok munka meghozza gyümölcsét.

Király Grétára még egy megtisztelő feladat vár decemberben. A Mesterfokú Bajnokságon bemutatózhat, mivel a gyermek-1 Országos Bajnokságon júniusban aranyérmes lett, és a gyermek-serdülő országos első helyezetteknek adatik meg ez a lehetőség.

A lányokat felkészítették: Dr Balogh Orsolya, Szolnoki Nikolett, Oláh Dóra, Mezei Edina, Boros Ninetta, Kiss Pálma.

Címkék: Lovasakadémia SC, ritmikus gimnasztika, sport, bajnokság