A hétvégén elrajtolt a megyei kosárlabda-bajnokság 2016/2017-es szezonja. A küzdelmeknek kilenc csapatt vágott neki, akárcsak az előző évben, igaz a Táncsics szereplése egyelőre kérdéses, mivel a csapat létszámproblémállak küzd. Akik biztosan nem neveztek erre a kiírásra az az ATM, helyettük viszont a Monok SE indított egy újabb, második csapatot. A bajnoki cím megszerzésére idén is a Tüskevár tűnik a legesélyesebbnek, a címvédőnél pedig természetesen nem is lehet más a cél, mint megszerezni a nyolcadik elsőséget.

A Tüskevárra az első fordulóban máris egy nehéznek tűnő mérkőzés várt. Az címvédő a Meló-Diákkal csapott össze, akik tavaly az ötödik helyen végeztek, idénre viszont a döntőbe jutást tűzték ki célul. Ennek érdekében tovább erősítették tavalyi csapatuk, és szerettek volna már az első körben bebizonyítani, hogy számolni kell velük.

A csata végül tüskevári győzelmet hozott, igaz ehhez rendesen meg kellett izzadniuk. Még a 35. percben is a fehérmezes Meló-Diák állt előrébb, azonban a címvédő egy remek hajrával 67-62-re megnyerte a találkozót.
Ugyancsak győzelemmel indított a trónkövetelők közül a Zrínyi, Fodor Dénesék a Hengert múlták felül közel húsz ponttal. A tavalyi bronzérmesnél abban bíznak, hogy idén meglesz már a hőn áhított első bajnoki cím.

Nem hibázott az első körben a tavalyi második Somogyjád sem. Fonai László együttese a Tamásit verte magabiztosan hazai környezetben. A tavaly döntőig menetelő együttes idén is hasonló szereplésben bízik.

A nyitóforduló negyedik mérkőzésén a Monok SE két csapata küzdött meg egymással, és végül az idősebb játékosokat felvonultató együttes jött ki győztesen a házirangadóból. A bajnokság október 22-én folytatódik a második fordulóval.

Címkék: megyei, bajnokság, kosárlabda, sport