Sokan felkapták a fejüket, amikor megtudták, hogy a címvédő kaposvári férfi röplabdacsapat vereséggel kezdte az új évadot Dunaújvárosban. A fiatal Dunaferr 3:2-re győzte le a nyári szünetben alaposan átalakult somogyiakat, akikre a Pécs elleni hazai diadal után újabb nehéz idegenbeli fellépés várt. A trónkövetelő Kazincbarcika a néhány hete átadott új városi sportcsarnokban látta vendégül egyik legnagyobb riválisát, és a borsodiak valószínűleg abban bíztak, hogy a szeptemberi felkészülési tornán aratott két sikert követően tétmeccsen is megverhetik Demeter György legénységét. 

Péntek este aztán újra kiderült: egy jó csapat az igazán fontos mérkőzésre időzíti a legjobb formáját… A Fino már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, és állandósította 5-6 pontos előnyét. A Vegyész a hajrában ugyan felzárkózott, de végül csak 22 pontig jutott. Mint utóbb kiderült, ez a játszma volt a legszorosabb a három közül. A 17 hazai elsőségükkel rekordbajnoknak számító kaposváriak a megbeszélt taktika szerint, végig harcosan röplabdáztak, így hatalmas fölénnyel húzták be a második és a harmadik szettet. A vendégek sok labdát kivédekeztek, támadásban pedig a kulcsjátékosok kiegyensúlyozottan teljesítettek. A túloldalon gyengén muzsikált a két szerb idegenlégiós, ketten együtt mindössze hat pontot gyűjtöttek.

„Nem erre számítottunk – mondta a lefújás után a Vegyész RC vezetőedzője, Toma Sándor. – Ellenfelünk fegyelmezetten játszott, mi viszont görcsösen, sok hibával, így nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Sokat kivettek belőlünk az elmúlt napok mérkőzései, de bízom benne, hogy a srácok kipihenik magukat, és visszatalálunk a helyes útra.”

„Fontos győzelmet arattunk, de jól tudjuk, hogy ez csak a bajnoki alapszakasz egyik mérkőzése volt – fogalmazott a Fino mestere, Demeter György. – Kielemeztük, mire számíthatunk, és a fiúk betartották a megbeszélteket. A tanulság az, hogy így kell harcolni minden mérkőzésen, és akkor nem érhet bennünket meglepetés.”

A kaposváriak szombaton 17 órától Debrecenben folytatják bajnoki szereplésüket.

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE 0-3 (-22.-15, -14)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Bátkai-Katona, Ujházi.

Vegyész: Kecskeméti 1, Janujovic 3, Juhász P. 9, Árva 15, Borovicanin 3, Banai 5. Csere: Dudás (libero), Budai, Surányi, Toronyai 1. Vezetőedző: Toma Sándor.

Fino: Bozóki 13, Nagy J. 9, Keen 3, Dávid Z. 14, Vajda 3, Bögöly 11. Csere: Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 10:16, 17:21. II. játszma: 5:8, 10:16, 11:21. III. játszma: 5:8, 13:16, 14:21.

Címkék: Kazincbarcika, Fino Kaposvár, nb1, röplabda, sport