Hosszú böjt után csütörtökön este végre Kaposváron elkezdődött az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság. A Kaposvár - Sopron találkozó rögtön egy pikáns kis párharcnak tűnt, annak tekintetében, hogy a vendégeknél 10-essel a Kaposvár tavalyi csapatának egyik legjobbja lépett pályára. Nevezetesen Marko Spicáról van szó, aki a bemutatáskor is hatalmas tapsot kapott a hazai publikumtól.

Sokkal több öröm azonban nem érte az első félidőben, ugyanis három perc után két pont és két fault állt a neve mellett, utóbbi miatt gyorsan a padon is találta magát. Pedig a KKK-nál akadt egy hiányzó a palánk alatt: hiába hosszabbította meg a klub Matt Stainbrook próbajátékát, a center játékengedélye nem érkezett meg időben, így nem léphetett pályára. A Sopron a találkozó kezdetétől fogva ihletett állapotban játszó Dufault vezérletével magabiztos vezetést épített fel a negyed felére. Az első negyed 19-12-es vendég vezetéssel zárult.

A második negyed némileg pontszegényre sikerült. Hazai oldalon távolról nagyon gyengén muzsikáltak a játékosok, a nagyszünetben 0/8-as triplamutatóval állt a KKK. A Sopron ennek (is) köszönhetően tovább tudta növelni előnyét ebben a negyedben. A félidőben a vendégeknél Dufault és Lewis vitte a prímet a ponttermelés tekintetében, így még azt is könnyen elviselték, hogy Spica a második személyi hibája óta egy percet sem töltött a pályán.

A nagyszünet után 23-36-os állásról folytatódott a küzdelem. Lehetséges, hogy a palánkkal volt gondja a KKK-nak, mivel a második félidő elején rögtön két hármast is dobtak két perc alatt. Ehhez jött még néhány dupla, és a Sopron tetemes előnye hamar ötre olvadt. Sabáli időkérése után Spica is újra pályára került, de továbbra is a KKK pörgött jobban. Wisseh kettese után Cooke kiegyenlített egy hármassal. (41-41) A Sopron aztán kezdett felébredni, Lewis egy hármast, Dufault pedig egy kettest rámolt be, nem sokkal később Ruják triplája után pedig már Fekete Ádám kényszerült időt kérni. (43-51) Ruják sportszerűtlenje után Wisseh dobott be két büntetőt, majd Hendlein hozott össze egy támadással később egy 2+1-et. A negyed végéig aztán egy kis adok-kapok alakult ki, de a slussz poén Papp Péteré volt, aki egy palánkos triplával zárta a játékrészt.

Az utolsó periódus elején aztán állandósulni látszott a három pontos különbség, mígnem Fodor triplájával ki nem egyenlített a KKK. (62-62) Innentől kezdve aztán fej-fej mellett haladt a két csapat egy darabig. Wisseh ziccere, valamint Cooke hármasa után azonban öt ponttal meglógott a KKK, ez pedig hatalmas lökést adott számukra. Egymás után szerezték a bravúros és roppant fontos kosarakat, a Sopron pedig szépen lassan lemorzsolódott. Az utolsó másodpercekben már állva tapsolt a hazai közönség, ünnepelve ezt a kaposvári szempontból bravúros győzelmet.

Kaposvári KK – Sopron KC 82–71 (12–19, 11–15, 32–22, 27–13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Papp P., Szabó G., Hervay T. (dr. Valovics I.)

Kaposvár: WISSEH 16/3, Duren -, COOKE 25/9, HENDLEIN 12, Grebenár 6. Csere: Papp 5/3, FODOR 16/6, Baki 2.

Sopron: Threatt 5, Ruják 8/6, LEWIS 17/9, DUFAULT 17/3, Spica 7. Csere: Tóth G. 5, Takács -, Dénes 2, Mills 10/6.

Címkék: sopron kc, kaposvári kk, győzelem, sport