A helyi röplabdás utánpótlás-nevelés ismét bizonyított. A Fino első hazai bajnoki találkozóján a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely újabb két fiatal tehetsége mutatkozhatott be a felnőtt élvonalban. A fiúk eddigi szép korosztályos eredményeik után ismét léptek egy nagyot előre a ranglétrán, és bízunk benne, hogy az előttünk álló években is hozzáteszik majd a részüket a somogyi röplabdasport sikereihez.

A 2000-es születésű Kiss Máté szereplése a válogatott libero, Deák Márk combsérülése után került előtérbe, és jól sikerült a bemutatkozása. „Amikor megtudtam, hogy nekem kell játszani Márk helyett, nagyon elkezdtem izgulni. Próbáltam a legjobbat kihozni magamból, és bebizonyítani, hogy a nagyok között is megállom a helyem. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon már a felnőtt csapat tagja lehetek. Megpróbálok minden edzésen és mérkőzésen száz százalékot nyújtani, ha lehetőséget kapok” - mondta a fiatal tehetség.

Máté egyébként fiatal kora ellenére már tíz éve röplabdázik, és eddig egy országos gyermek bajnoki cím és egy ifjúsági bajnoki cím szerepel a dicsőséglistáján. Lassu Ádám ugyancsak liberoként lépett pályára a Pécs elleni bajnokin, de ő már az elmúlt évadban, 2015 novemberében, a Debrecen ellen átesett a tűzkeresztségen.

A 16 esztendős Szabó Bence a feladó posztján bizonyíthatott: „Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a felnőtt NB I-ben a bemutatkozásra! Ígérhetem, hogy továbbra is próbálom a legjobbat kihozni magamból edzéseken és meccseken egyaránt. Hat éve röplabdázom, eddig gyermek és ifjúsági korosztályban értem el kaposvári színekben bajnoki címet, emellett a korosztályos válogatottal az ORV-n egy értékes második helyezést szereztünk. Fontos célom, hogy az áprilisi junior EB-döntőre a lehető legjobban felkészüljek és a legjobb formámat nyújtsam” - fogalmazott a dabronci születésű játékos.

A fiatalokra sok komoly mérkőzés vár az új évadban: a felnőtt csapat mellett a juniorok között és saját korosztályukban is bizonyíthatják rátermettségüket az előttünk álló időszakban.

Címkék: Kiss, újonc, Szabó, válogatott, Fino, sport