Október 1-jén, szombaton, egy fővárosi villámtornán lép pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Zarka Péter tanítványai a magyar élvonal legjobbjai közé tartozó két együttessel, az Újpesttel és a Vasas Óbuda gárdájával találkoznak, így igazán jó erőfelmérő lehet ez a túra.

A házigazda lila-fehérek elleni mérkőzés 10 órakor, a bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes Vasas elleni összecsapás pedig 12 órakor kezdődik a Megyeri úti csarnokban. Ezt követően az Újpest és a Vasas is megmérkőzik majd egymással. A meccsek három nyert szettig tartanak.

A Diamant csapatából Fáth Kinga és Duduka Ingrid hiányzik majd, mindketten térdműtét után lábadoznak.

null

Hazai bemutatkozás a Pécs ellen

Pénteken 18 órakor, a PTE-PEAC elleni bajnoki találkozón mutatkozik be a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata hazai környezetben. A címvédő Demeter-legénység számára kötelező a győzelem.

Nem úgy sikerült a rajt az új évadban, ahogy terveztük, hiszen a Dunaferr meglepetésre 3-2-re megverte a csapatot. Máris itt a lehetőség a javításra, ráadásul a fiúk saját közönségük előtt köszörülhetik ki a csorbát.

- A nyári változások miatt a felkészülési időszakunk, illetve a csapat kialakításának időszaka hosszabb a megszokottnál - mondta Demeter György vezetőedző. - A srácok szorgalmasan dolgoznak, és töretlenül bízunk abban, hogy összeáll az együttes. Természetesen nem jött jól a vereség, de a fő célunk az, hogy a bajnokság végén legyünk igazán jók. A pécsiek ellen kötelező a győzelem. A heti munkát nehezítette, hogy válogatott liberónk, Deák Márk combsérülést szenvedett, és valószínűleg a pénteki találkozón sem léphet pályára.

Soros ellenfelünk, a Baranya megyei alakulat egyébként 2012-ben jutott fel az élvonalba, és első NB I-es idényében a nyolcadik helyen végzett. Azóta is ez a szakosztály legjobb eredménye. A PTE a legutóbbi bajnokságot a 10. helyen zárta.

A hazai évadnyitó pénteken 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, a belépés ingyenes.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, fino kaposvár, röplabda, sport