A kaposváriak közül eddig két versenyző lépett a kötelek közé, Lakatos Zsolt sikerrel vette az első akadályt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan újra rangos ökölvívó esemény házigazdája lett Kaposvár. A serdülő országos bajnokság ma vette kezdetét a városi sportcsarnokban, ahol 44 egyesület 131 versenyzője lép a kötelek közé szerdától vasárnapig. A korosztály szövetségi kapitánya, aki korábban bíróként részt vett a pekingi olimpián is, azt mondja, sok a tehetség, kérdés, megmaradnak-e a sportágban.

A 38 és fél kilósok között a Ring SC Kaposvár versenyzője, Hársházi Levente pontozással alulmaradt, a 44 és fél kilóban induló Lakatos Zsolt viszont önbizalommal telve készült a mérkőzésére.

Végül magabiztosan, technikai k.o.-val győzte le ellenfelét, és éremért bokszolhat. Amíg a serdülő fiúk az országos bajnokságon mérkőznek, a Törökországban zajló VI. Női junior és ifjúsági Európa-bajnokságon két kaposvári lány is érdekelt. Károlyi Gabriella az ifjúságiak 51 kg-os mezőnyében remek formát mutatva pontozásos győzelem után bejutott az elődöntőbe, és vasárnap mérkőzik a döntőbe jutásért, Petrovics Gabriella pedig a juniorok mezőnyében a 70 kg-osok között csütörtökön mérkőzhet az éremért.

Címkék: tko, ring, box, sport