A bajnok és kupagyőztes kaposvári együttes nagy csatában 3-2-re verte az osztrák UVC Holding Graz gárdáját, és ezzel elkönyvelhette a harmadik helyet.

A fordulatos találkozó első játszmáját a Mózer Zoltánt is a soraiban tudó osztrák együttes nyerte, majd fordított az egyre inkább játékba lendülő Fino. A negyedik szett ismét a Grazé volt, a mindent eldöntő, ötödik, rövidített játékrészben viszont felülkerekedett a Fino. A siker a torna bronzérmét jelentette a társaságnak.

"Tanulságos meccs volt: jól küzdöttünk, hajtottunk, és végre át tudtuk lépni a saját árnyékunkat. Pénteken, a Maribor ellen is jól játszottunk, de nagyon jól nyitott az ellenfél, ami sok gondot okozott. Az osztrákok ellen javult a nyitásfogadásunk, kihasználtuk ellenfelünk hibáit, és a végjátékokban is úgy teljesítettünk, ahogy kell. A jövő héten itthon készülünk tovább, vasárnap, Dunaújvárosban pedig már bajnoki mérkőzés vár ránk" - összegezte a látottakat Demeter György vezetőedző.

Fino Kaposvár SE - UVC Holding Graz 3-2

Fino: Keen, Dávid Z., Csányi, Kalmár, Bozóki, Nagy J. Csere: Deák (libero), Vajda, Bögöly, Szabó B. Vezetőedző: Demeter György.

Címkék: Demeter, bajnok, Fino, Kaposvár, sport