A játéknap rangadóján gyorsan megszerezte a vezetést a Rákóczi: a harmadik percben Kertész Tamás lőtt a kapu jobb alsó sarkába (0–1). Nem sokkal később Hujber előtt adódott lehetőség, ami sajnos kimaradt. Az első negyed óra után azonban magára talált a házigazda, és nem csak a játék képe, hanem az eredmény is megváltozott.

A 35. percben Lakatos szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Melczer Vilmos értékesítette (1–1). A félidő utolsó percében Kelement hagyták üresen a kaposváriak, akinek nem okozott gondot a kapuba bombázni egy jobboldali beadást követően (2–1).

A második félidőben magasabb sebességi fokon futballozott a Rákóczi. A mieink fölényben játszottak, de az érdi kontrák folyamatos veszélyt jelentettek a kapunkra. A feszült hangulatú csatában vitatható játékvezetői ítéletek is borzolták a játékosok és a nézők idegeit.

A 70. percben Nagy Jánost egy becsúszás után kialította a bíró, de ez sem törte meg a somogyiak lendületét, mint ahogy az sem, hogy Hadaró sérülése miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet. k. Védőnket a találkozó után kórházba kellett szállítani.

Végül az érdiek sikerült otthon tartaniuk a három pontot, a Rákóczi pedig elvesztette a veretlenségét.

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (2–1)
Érd, 300 néző. V.: Kovács G. (Fehér M., Reinicz).

Érdi VSE: Kertész F. – Honti (91. p.), Bozsoki, Csiszár, Pintér N. (Ország, 48. p.) – Kónya, Csizmadia Z. – Tárkányi (Pallagi, 81. p.), Melczer, Kelemen – Balázsovics (Korozmán, 92. p.). Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Nagy J., Lakatos G., Havas, Hadaró – Nagy K., Pintér A. (Vadas, 74. p.) – Kertész T., Hujber (Lőrincz, 66. p.), Házi B. (Kollega K., 57. p.) – Jovánczai. Vezetőedző: Házi László.
Gólszerzők: Melczer (35. p. – 11-esből), Kelemen (44. p.) illetve Kertész T. (3. p.)

Kiállítva: Nagy J. (70. p.).

Sárga lap: Bozsoki (38. p.), Kónya (62. p.), Csizmadia (65. p.), Honti (91. p.), Pallagi (94. p.) illetve Jovánczai (25. p.) Nagy K. (40. p.), Hujber (57. p.), Kollega K. (64. p.), Somodi (70. p.), Vadas (93. p.).

Házi László: "Rangadóhoz méltó mérkőzést vivtunk az Érd otthonában. Gyorsan megszereztük a vezetést, és ha ezután kihasználtuk volna az újabb nagy lehetőségünket, véleményem szerint a győzelem is a miénk lehetett volna. Sokat tettünk a szünet után az egyenlítésért, de nem jártunk sikerrel. Sajnos, a találkozó hajrájában Hadaró súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett."

Címkék: NB III., stadion, Rákóczi, Kaposvár, sport