Szeptember első hétvégéjén Ratscherben rendezték meg a német quadrathlon bajnokságot mely a Világkupa sorozat része is volt. A versenyt Csima Ferenc nyerte új pályacsúcsot beállítva, ezzel bebiztosította második helyét az összetett abszolút és első helyét a mastersek mezőnyében a Világkupában.

A német bajnoki futamot megelőzően rendkívül szoros volt a Világkupa rangsor a férfiak között. Abszolútban az első helyet korábban az Európa Bajnokságon már bebiztosította magának a spanyol Enrique Peces de másodiktól negyedik helyezésig minimális volt a pontkülönbség a dobogóra aspirálók között, a masters korosztályban pedig holtverseny volt a futamot megelőzően az első helyen. Ennek megfelelően nagy küzdelemre lehetett számítani a 2015 évi Európa Bajnok és 2014-es Világkupa győztes német Stefan Teichert, a négyszeres Világkupa győztes cseh Leos Rousavy és Csima Ferenc között. A 800 méter úszást követően a hazai pályán esélyesnek számító Teichert vezette a mezőnyt, Csima a harmadik helyen volt 20 mp különbséggel. A 20 km kerékpározás alatt Csima feljött a második helyre, de Teichert tovább tudta növelni előnyét, így ő kezdhette az élről a harmadik számot a kajakozást. Ekkor már az is látszott, hogy a cseh Rousavy nem tud beleszólni majd az első két helyezésbe. A 4,5 km-es kajakpályán Csima ledolgozta hátrányát, átvette a vezetést és több mint 40 mp előnnyel vághatott neki az utolsó számnak az 5 km-es futásnak. A futás feléig Teichert ledolgozott a különbségből 10 mp-t, de ennél közelebb kerülni már nem tudott. Csima végül 1:29:39-es idővel nyerte a versenyt, mely új pályacsúcsot is jelentett.

Győzelmének köszönhetően az utolsó Világkupa futam eredményétől függetlenül Csima összesítésben megnyerte az első helyet a mastersek között és a második helyet a férfi abszolútban.

Címkék: Csima Ferenc, pályacsúcs, világkupa, sport