A kaposváriak már a 2. percben megszerezték a vezetést: Házi B. gurította vissza a labdát az érkező Nagy Krisztián elé, aki a kapuba továbbított. 1-0.

A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, de ebben a félidőben kimaradtak a további gólszerzési lehetőségek.

Jovánczai kétszer is a keresztlécet találta el, Nagy K. pedig lábbal és fejjel sem tudott a kapuba találni.

A Rákóczi a második játékrészt is góllal kezdte. Jovánczai ugratta ki a csereként beállt Kollegát, aki a bal alsó sarkokba lőtt. 2-0.

Két perccel később Kertész gurított jobbról középre, és végül Katona Attila a saját kapujába talált. Öngól. 3-0.

A 63. percben Katona Károly szabálytalankodott Kertésszel szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt ugyan Jovánczi kihagyta, de Kertész ismétlését már nem védhette a kapus. 4-0.

Kilenc perc múlva Jovánczai a nem sokkal azelőtt beállt Lőrincz Bencét hozta helyzetbe, aki kihasználta a lehetőséget. 5-0.

És még nem volt vége, a mieink a mérkőzés hajrában még kétszer bevették a tatabányaiak. Előbb Nagy Krisztián szabadrúgásból csavart a hálóba, majd Lőrincz cselezte ki Szatmárit, és gurított a kapuba. 7-0.

A kaposváriak remek játékkal tömték ki ellenfelüket, így elég önbizalommal várhatják a jövő szombati, idegenbeli, Érd elleni rangadót.

Az éllovas Pest megyeiek szombaton, Csepelen győztek 3-2-re, az Andráshida pedig 3-0-ra nyert a Csorna ellen, így felértékelődött a zöld-fehérek múlt heti, Zala megyei sikere.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Tatabánya FC 7–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 800 néző. V.: Szommer (Varga G., Tinnyei).

Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Nagy J., Lakatos G. (Vadas, 75. p.), Havas, Hadaró – Nagy K., Ludánszki – Kertész, Jovánczai, Házi B. (Kollega K., a szünetben) – Hujber (Lőrincz, 67. p.). Vezetőedző: Házi László.

Tatabánya FC: Szatmári Z. – Gaszner, Krupánszki, Katona A., Katona K. – Soltész – Pump (Klausz, 59. p.), Huszárik, Farkas V. (75. p.), Rebők (Velkey, 59. p.) – Kiss K. Vezetőedző: P. Nagy László.

Gólszerzők: Nagy K. (2. és a 82. p.), Kollega K. (52. p.), Katona A. (55. p. – öngól), Kertész (63. p.), Lőrincz (72. és a 86. p.).

Sárga lap: Katona K. (6. p.), Katona A (81. p.).

 

Címkék: 7-0, nb 3, tatabánya, sport, kaposvári rákóczi