Teniszütőre cserélték a tollat és a billentyűzetet az újságírók, hogy kiderítsék, melyikük a sportág legjobbja. Az újságíró tenisz világbajnokság nagy múltra tekint vissza, melynek ezúttal Kaposvár ad otthont.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy mi láthatjuk önöket vendégül. Három magyarországi találkozásukat követően, Budapest, és kettő Balaton-parti település volt, amikor Magyarországra jöttek. Most egy vidéki város az, aki szeretettel várta itt önöket" - mondta a hivatalos megnyitón Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A 2016-os helyszín sokáig kérdéses volt, a szervezők azonban végül a somogyi megyeszékhely mellett tették le a voksukat.

null

"Ez már a 39. világbajnokság és a magyar válogatott szinte mindegyiken részt vett. Most itt vagyunk Kaposváron, a nemzetközi szövetség pedig többek között azért is döntött e város mellett, mert a polgármester úr és az önkormányzat is szívélyesen fogadta a megkeresésünket" - válaszolta Hájos László, a 39. Újságíró Tenisz Világbajnokság szervezőbizottsági elnöke.

Az ünnepélyes megnyitóra végül 14 ország, több mint 70 versenyzője sorakozhatott fel. A legnagyobb létszámmal a magyar válogatott képviselteti magát a világversenyen, a csapatban pedig többek között ott van az az Egri János is, aki korábban a tv képernyője mellett a teniszpályákon is megcsillogtatta már a tudását.

null

"Fantasztikus reményekkel vágok neki a versenynek. Bevallom őszintén nekem a tenisz a második választott sportágam a jégkorong mellett, de most, hogy végig néztem az elmúlt éveknek a statisztikáját, legnagyobb megdöbbenésemre láttam, hogy utoljára 1965-ben, 51 évvel ezelőtt nyertem világbajnoki címet párosban. Ezen szeretnék most változtatni" - tette hozzá Egri János.

null

A vasárnapi megnyitót követően, hétfőn már a mérkőzéseken volt a sor, amelyek péntekig szinte egymást érik majd. Aznap rendezik majd a döntőket, este pedig hivatalos díjátadásra is sor kerül.

Címkék: újságíró, világbajnokság, tenisz, kaposvár, sport