Tavaly a Zalaegerszeg elleni osztályozon Orsós Tamás gólja feljutást jelentett a Kaposvári Rákóczi, akkor másodosztályú U14-es csapatának. A 15 éven aluliak bajnokságában a gárda ennek értelmében már az élvonalban kezdte meg az idei szezont, melynek a srácok haralmas bizonyítási vággyal vágtak neki.

"Nagyon izgatottan várták, hiszen ők még nem szerepeltek a legfelső osztályban. Mindent igyekszünk megtenni annak érdekében, hogy helyztálljunk és jó eredményt érjünk el, akár a mai meccsen, akár a bajnokságban. Nagyon erősek az ellenfelek, az látszik, fizikálisan is, játékban is" - mondta Horváth Miklós, a korosztályos együttes vezetőedzője.

A feljutó csapatot még Illés Dezső irányította, az idei szezonban viszont már Horváth Miklós a csapat vezetőedzője. A gárda ellenfele az élvonalban a Debreceni VSC volt, ahol a Rékóczihoz hasonlóan Joó Zsolt szintén idén vette át a csapatot.

"Most vettem át ezt a korosztályt, egy elég komoly változáson ment át ez a csapat. Nagyon sok játékost igazoltunk újonan, lényegében hat hete dolgozunk együtt. Ez a hat hét egy jó tapasztalat volt a fiúknak, és most majd meglátjuk a mérkőzésen, hogy ebből mit tudunk majd kihozni" - válaszolta Joó Zsolt.

Az első félidőben pedig dominálni is tudott a fehér mezes vendég együttes. Mi több, Baráth Péter szépségdíjas góljával a szünetben ők vezettek 1-0-ra, így a Rákóczinak fel volt adva a lecke a második félidőre.

A fordulást követően aztán egyre inkább méltő ellenfelévé vált a Rákóczi a DVSC-nek. A zöld-fehér támadások egyre nagyobb veszélyt jelentettek a debreceni kapura, a 78. percben pedig Orsós Tamás góljával sikerült kiegyenlítenie a Rákóczinak.

A lefújásig újabb gól nem született, ami azt jelentette, hogy az U15-ös együttes pontzerzéssel debütált az első osztályban. Horváh Miklós együttesére a második fordulóban idegenbeli mérkőzés vár, a társaság a Győr otthonában lép pályára.

Címkék: u15, bene ferenc labdarúgó akadémia, debrecen, labdarúgás, sport