Hódmezővásárhely rendezte a magyar motokrossz bajnokság utolsó előtt, ötödik fordulóját. Szvoboda Bence megnyugtató előnnyel érkezett erre a versenyre, 37 ponttal vezetett ellenfelei előtt. A kaposvári versenyző szinte hibátlan szezon fut a hazai bajnokságban. Eddig csak egy futamot nem tudott megnyerni Esztergomban, de ott is a második helyen végzett.

Az elmúlt hétvégén elég lett volna kamatoztatni fölényes előnyét egy kényelmes motorozással, de Bence nem bízott semmit a véletlenre. Megnyerte az edzéseket, aztán a futamokban sem volt ellenfele, pedig a Gaildorfban összeszedett derékfájása még mindig megkeseríti a hétköznapjait. Mivel bajnoki riválisai sokat hibáztak, a kaposvári versenyző előnye 49 pontra nőtt az utolsó forduló előtt. Ha csak 1 pontot szerez a gyáli szezonzárón, már akkor bebiztosítja kilencedik magyar bajnoki címét.


A 24 éves kaposvári motokrosszos a magyar bajnokság utolsó előtti versenyén hibátlanul teljesített. 1 pontra került a címvédéshez.A 24 éves kaposvári motokrosszos a magyar bajnokság utolsó előtti versenyén hibátlanul teljesített. 1 pontra került a címvédéshez.A 24 éves kaposvári motokrosszos a magyar bajnokság utolsó előtti versenyén hibátlanul teljesített. 1 pontra került a címvédéshez.A 24 éves kaposvári motokrosszos a magyar bajnokság utolsó előtti versenyén hibátlanul teljesített. 1 pontra került a címvédéshez.A 24 éves kaposvári motokrosszos a magyar bajnokság utolsó előtti versenyén hibátlanul teljesített. 1 pontra került a címvédéshez.
A 24 éves kaposvári motokrosszos a magyar bajnokság utolsó előtti versenyén hibátlanul teljesített. 1 pontra került a címvédéshez.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A derekam még nem az igazi, ezért magamhoz képest óvatosabban versenyeztem. A fülledt, párás kánikula sem a mi oldalunkon állt, de ezért ilyen szép ez a sport, szélsőséges körülmények között is teljesíteni kell. Már nagyon közel van az eredmény, amiért egész évben dolgoztam a csapatommal és a segítőimmel együtt. Gyálon, az utolsó magyar bajnoki versenyen újra a győzelmet célzom meg. – nyilatkozta a hódmezővásárhelyi futamok után a bajnoki éllovas.

Most hétvégén a csehországi Vranovban indul Bence, ahol szintén a bajnoki címért küzd, két hét múlva, szeptember 11-én pedig lezárul a hazai bajnokság a legendás gyáli pályán.

Hódmezővásárhely, összetett végeredmény:
1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) 50 pont
2. Szőke Márk (Magyarország, KTM) 42 pont
3. Martin Krc (Csehország, Husqvarna) 38 pont
4. Adrian Raduta (Románia, Yamaha) 34 pont
5. Nagy Alex (Magyarország, KTM) 30 pont

A hat fordulós bajnokság állása a hetedik forduló után:
1. Szvoboda Bence, 247 pont
2. Martin KRC, 198 pont
3. Déczi Balázs, 182 pont
4. Szőke Márk, 169 pont
5. Szabó Zoltán, 149 pont

Címkék: szvoboda, bence, motor, sport