Az első tréningen nyolcan jelentek meg, Nagy József és Batári Csaba a jövő héten csatlakozik társaihoz, Szabó Bence pedig az ifjúsági válogatottal Csehországban tartózkodik. Ez a hét a fizikai felkészítés és alaptechnika csiszolásának jegyében telik, és a folytatásban is rendesen megdolgoztatja majd a fiúkat Demeter György vezetőedző.

A keretben jelentős változások történtek az elmúlt időszakban. A kapitány Bagics Balázs abbahagyta profi sportpályafutását, de a Pénzügyőr színeiben láthatjuk majd. Rása Alex Szolnokra igazolt, Németh Ferenc és Magyar Bálint pedig idegenlégiósnak állt.

Ez azt is jelenti, hogy az előttünk álló hónapokban a keret fiataljai nagyobb szerepet kapnak, illetve két, frissen igazolt tehetség is megmutathatja, mit tud. A center Csányi Tamás Kazincbarcikáról, az ütő Kalmár Ákos pedig Dunaújvárosból teszi át a székhelyét Somogyba. Mindketten jó fizikai adottságokkal rendelkeznek, és ha be tudnak illeszkedni, erősségei lehetnek a csapatnak.

A Fino a tervek szerint a kazincbarcikai csarnokavató tornán lép pályára először, szeptember 8-án és 9-én, a további edzőmérkőzések pedig egyelőre szervezés alatt állnak. A bajnokcsapat szeptember 24-én, a Dunaferr otthonában kezdi meg bajnoki szereplését.

Címkék: csányi tamás, kalmár ákos, 2016/2017, fino kaposvár, felkészülés, nb1, röplabda, sport