Hétfőn délelőtt megtartotta idei első eligazítását a KKK kispadjára egy év után visszatérő Fekete Ádám. A felnőtt keret fiatal tagja mellett a gárdát évek óta erősítő, rutinos játékosok hallgatták a vezetőség szavait. A szakvezetés által szerződtetett négy légiós csak szeptember elsején csatlakozik a csapathoz. Monok Tiborék abban reménykednek, hogy személyükben nem lesz változás ezt követően sem.

- Alapos kiválasztás történt az idén, az Ádám iszonyatos mennyiségű játékost nézett meg. Próbáltuk úgy összeállítani a posztokat is, hogy egy-egy játékos több poszton is tudjon játszani. Tehát ez most úgy fog kinézni, hogy majdhogynem minden posztra három játékosunk van, kivéve az ötös poszt - foglalta össze a Kaposvári Kosárlabda Klub ügyvezetője, Monok Tibor.

A légiósválasztás nagyban befolyásolja egy csapat szereplését, a játékosok egészségi állapota pedig még inkább. Az előző évben már a szezon elején kulcsjátékosok dőltek ki a sorból sérülések miatt, idén viszont ezen a téren is előre lépne a KKK.

- Erre is tettünk lépéseket, gyógytornászunk, külön erőnléti edzőnk van, és a prevenció nagyon fontos lesz. Maga az edzések is a mai naptól az első hét erről fog szólni, hogy az egész évet végig tudjuk játszani lehetőleg minél kevesebb sérüléssel - tette hozzá Monok Tibor.

A csapat háza táján rengeteg változás történt. A légiósok egytől egyig kicserélődtek, és emellett a magyarok közt is voltak távozók. Ebből adódóan szinte teljesen új csapatot kell építeni Kaposváron, amire ráadásul mindössze nyolc hét áll rendelkezésre.

- Négy új légiós érkezik hozzánk. A Sziszi és a Marci is távozott, tehát biztos, hogy az Ádámnak rengeteg munkája lesz. A srácok szeptember elsején fognak csatlakozni hozzánk, utána pedig mindjárt egy hazai torna lesz, ami számukra a tesztet is jelenti egyben. Sok időnk nincs, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy kemény munkát fogunk végezni ezekben a hetekben - mondta Fodor Márton.

Fodor Márton mellett Hendlein Roland is az állandóságot képviseli a csapatnál. A KKK csapatkapitánya a vezetőséggel összhangban abban bízik, hogy jó szerepléssel minden meccsükre sok szurkolót csábítanak ki, még idegenbe is.

- Teltház előtt szeretnék játszani minden mérkőzésen hazai pályán. Remélem, hogy idén elkísérnek bennünket majd idegenbe is egyre többen, örülnék neki, hogy ha mindig annyian jönnének el, mint Pécsre. Oké, hogy közel van a város, de ez nagyon jól esne a csapatnak. Ez egy nagyon jó év lehetne, hogy ha meg tudnánk tölteni a csarnokot minden egyes alkalommal - árulta el Hendlein Roland.

A csapatot pedig hamarosan önök is pályán láthatják. A tervek szerint a KKK első felkészülési mérkőzéseit a Bonyháddal, illetve a Pakssal játsza, az Orosz László emléktornát pedig szeptember első hétvégéjén rendezik meg Kaposváron.

Címkék: szezon, kkk, kosárlabda, sport