Nem csak tudósításokat és értékeléseket találhattunk a közelmúltban a megye sporthetilapjában, hanem hirdetést is, amelyben a Hetesi labdarúgó csapat keresett játékosokat, elsősorban az ifjúsági csapatba. A nem mindennapi toborzás néhány évvel ezelőtt már egy NB II-es csapatnak is eszébe jutott, Tatabányán anno nem volt túl sikeres a hirdetés, de Hetesen bíztak benne, hogy lesz érdeklődő.

- Ez egy ötlet volt részemről, hogy a médiához fordulunk. De nem tudtunk játékost igazolni így sem, hogy hirdettünk, úgyhogy ezzel kicsit lukra futottunk. Ráadásul nagyon kevés a fiatal a településen, és a környéken több megye egyes, megye kettes csapat van. Mi nem szeretnénk rabolni, nagyon jó kapcsolatot ápolunk a környező települések csapataival, Jutával, Csoknyával - árulta el a Hetes játékos-edzője, Nógely Péter.

A csapat tehát ha nehezen is, de összeállt, utánpótlással,felnőtt kerettel együtt. A demográfiai problémát jól mutatja, hogy mennyire nincs gyerek vidéken, főleg olyan, aki hajlandó sportolni valamit. Hetesen természetesen a célokat is a szűk lehetőségekhez igazítják.

- Most azt mondanám, hogy a biztos bentmaradás, de igazából a fő célom, hogy az első ötben benne legyünk, tehát terveim szerint az élen szeretnénk végezni - mondta a játékos-edző.

A 84 éves klubnál bíznak benne, hogy a szezonnyitón már nem árválkodik majd üresen a kispad, a bicikli helyett cserejátékosok foglalhatják majd el a pálya szélét.

Címkék: hirdetés, hetes, labdarúgás, sport