Kocsi Aliz és Tóth Eszter több éved kihagyást követően ölti magára újra a somogyiak szerelését, és már nagyon várja az augusztus 22-én kezdődő felkészülést.

A 28 esztendős Kocsi Aliz a toponári általános iskolában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a Munkácsy gimnáziumban tagja volt annak a generációnak, amely egymás után nyerte a diákolimpiai bajnoki címeket. Közben a kaposvári klub ifjúsági együttesének tagjaként magyar bajnoki aranyéremmel is gazdagodott, és már középiskolásként bemutatkozott a felnőtt élvonalban. A 184 centis center az érettségi után fejezte be a versenyszerű sportot, az elmúlt időszakban aztán újra edzésbe állt, az új évadban pedig ismét szeretne az NB I-ben bizonyítani.

„Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába, és bízom benne, hogy folyamatosan egyre jobb állapotba kerülök majd. Remélem, ütőképes, szerethető csapat formálódik majd a sportcsarnokban, a felkészülési időszakban” – fogalmazott Kocsi Aliz.

A 24 éves Tóth Eszter 2000-ben kezdett el röplabdázni a Toldi lakótelepi általános iskolában. Gaál Csillától tanulta a röplabdázás alapjait, majd a Kasi-ban folytatta a gyermek és serdülő korosztályban, Jezeri Tibor kezei alatt. A Munkácsy Mihály Gimnáziumban Simonné Kutas Zita lett az edzője és testnevelő tanára, és 2009-ben, a hatodik korcsoportos diákolimpián ezüstérmet nyert a társaság. A feladó junior koráig szerepelt Kaposváron, az elmúlt két évadban pedig a PTE-PEAC NB II-es csapatában játszott, és Szabó Dávid edző irányítása alatt fejlődött tovább.

„Nagyon örülök neki, hogy visszakerülök Kaposvárra, mivel mindig is nagy álmom volt kislányként, hogy a helyi felnőtt röplabda csapat tagja lehessek egyszer. Végre eljött ez az idő is; úgy érzem sokat dolgoztam azért, hogy itt lehessek. Nagyon várom már a szezont, és remélem, értékes, hasznos tagja leszek az együttesnek. Célom, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapat, és még jó pár évig szeretnék a röplabdával foglalkozni” – mondta Tóth Eszter, aki a játék mellett tanul is az ősztől, a Kaposvári Egyetem hallgatójaként.

Címkék: tóth eszter, kocsi alíz, 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, sport