A versenyre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a hivatásos, önkormányzati és a főállású létesítményi tűzoltóságok tűzoltóiból alakított csapatok nevezhettek. A siófoki hivatásos tűzoltók csapatának továbbjutását a selejtezők során egy komoly sérülés húzta keresztül, ám a barcsiak a hétvégén újra pályára léptek.

null

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát 1:0-ra győzték le a dél-somogyi tűzoltók, majd a komlóiak elleni mérkőzésen hatszor rengették meg az ellenfél hálóját. A tiszafüredi kollégák elleni mérkőzés több izgalmat tartogatott, ám a 2:2-es döntetlent követően ismét a barcsi szurkolók örömujjongása töltötte be a pályát.

A miskolci hivatásos tűzoltók elleni találkozóra azonban nem vitték magukkal a „gólvágó” cipőket a barcsiak és 3:0 arányban alulmaradtak. 10:5-ös gólkülönbséggel az „A csoport” második legjobbjaként a dombóvári tűzoltókkal küzdöttek meg a nyolc közé jutásért, és 1:0-ás eredménnyel a somogyiak továbbmeneteltek a vándorkupa megszerzése felé.

null

A legjobb négy közé azonban nem jutott a barcsi hivatásos tűzoltók csapata, a „Jászberény Öregfiúk” elleni találkozó 2:1-es vereségével fejezték be a Tűzkakast.

Címkék: tűzkakas, labdarúgás, katasztrófavédelem, sport