Nagyarányú győzelemmel hangolt a Nagykanizsa ellen a Rákóczi az NB III-ra. A Győri ETO a bajnokság egyik legfőbb esélyeseként érkezik Kaposvárra, de természetesen Házi Lászlóék nem szeretnének mindjárt az első fordulóban pontok nélkül maradni.

- A héten sokat foglalkoztunk a mentális felkészítéssel, a munkát elvégeztük, rendben vannak a srácok, hát a Győr nagyon komoly csapat, jó esélye van, hogy megnyerje ezt a bajnokságot, de mi sem feltartott kézzel megyünk, és azon leszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést - foglalta össze a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Házi László.

A keret 90 %-ban kész van, ami azt jelenti, érkezhet még a hónap végéig játékos, de csak olyan, aki azonnali erősítést jelenthet. A hangulat jó a csapatban, fiatal és rendkívül elszánt az együttes, az MTK-tól érkezett egyik új fiú, Hujber Tamás mindenképpen győzelemmel szeretne kezdeni a nyitányon.

- A Győr nagyon erős, és pénzügyileg is ott vannak. De el tudjuk szerintem kapni őket. Győzelemmel kezdeni a rajtot az nagyon jó lenne, és a csapaton is dobna nagyot - mondta Hujber Tamás.

A vendégek számos NB I-ben is meghatározó, sőt válogatott labdarúgóval is erősítettek, Kulcsár Kornélnak és Graszl Károlynak ráadásul kaposvári kötődése is van, hiszen itt játszottak korábban, de a legnagyobb név kétségtelenül a 16-szoros válogatott csatár Kabát Péter, aki mint ahogy korábban, ezúttal sem szeretne vereséggel hazamenni Kaposvárról.

- Elég sok új játékos van, sokan jöttek NB I-ből. Úgyhogy reális cél a feljutás. Úgy gondolom, mindenkit meg tudunk verni, úgyhogy mindent meg fogunk tenni, hogy győzelemmel zárjuk ezt a mérkőzést - latolgatott Kabát Péter.

A csapat bízik benne, hogy a Rákóczi stadionban minél több szurkoló buzdítja majd a Rákóczit és igazi régi futballhangulat következhet, remélhetőleg fordított előjellel, mint 1987-ben, amikor újoncként szintén a Győr ellen kezdett az újonc Rákóczi, csak éppen az az NB I-ben volt, és 2-1-ra győztek Hajszánék.

 

Címkék: ETO, Győr, NB III, rákóczi, sport