Négy pályán gyakorlatilag folyamatosan ütötték a teniszlabdát a 3. Staropramen kupa résztvevői a Kaposvári Tenisz Klubnál. A versenyre mintegy 50 fő adta le nevezését, akik a jó hangulatú viadalon több különböző kategóriában is elindulhattak.

"Teljesen teltház van, minden pályán egyszerrre folynak a viadalok. Ez úgy gondolom, hogy az idén is egy nagyon jó emlék marad mindenkinek, aki itt részt vett. Többnyire jönnek családtagok is szurkolni. Ez a nyár közepén mindig egy várva-várt esemény." - mondta el Dr. Farkas Sándor, a Kaposvári Tenisz Klub klubtagja.

A körülmények, a jó hangulat, és a remek mérkőzések miatt a vidékről érkező versenyzők is évről-évre visszatérnek.

A veszprémről érkezett Bujdos István szerint irigylésre méltó teniszélet van Kaposváron. Itt mindenki szereti ezt a sportot, korosztálytól függetlenül, és nagyon jó kis hangulat van a meccsek között. István évek óta visszajár, és azt mondja, amíg tehet, vissza is fog járni.

tenisz

A versenyre igazán nívós, sőt, nemzetközi mezőny gyűlt össze. A házigazda Kaposvári TC tagjai mellett többek között pécsiek, veszprémiek, nagyatádiak és zalaegerszegiek is teniszütőt regadtak, de érkeztek versenyzők a horvátországi Verőcéről is. A mezőny egyik legnevesebb tagja, a korábbi magyar bajnok, Molnár József volt, aki férfi egyesben egészen a döntőig menetelt.

"Nagyon jól alakult idáig a program. Idáig két mérkőzést játszottam, és hát a harmadik meccsem az sajnos elmaradt, egy horvát származású játékos nem jött el, ami nekem kis könnyebbség volt, mert nem vagyok már mai gyerek. Mindenképpen jó mérkőzésre számítok a döntőben." - árulta el Molnár József.

A korábbi bajnokon aztán a pécsi Magyar Attila sem tudott kifogni a döntőben, így a férfi egyes Molnár József sikerét hozta. Ezen felül még hat kategóriában hirdettek győztest.

A dobogós helyezettek névsorát itt tekinthetik meg:

Férfi egyes
1, Molnár József Z.egerszeg
2, Magyar Attila Pécs
3, Minor Levente Nagyatád
3, Kruno Silner Virovitica

Férfi páros
1, Nagy László N.kanizsa-Szakács Attila Z.egerszeg
2, Minor Levente-Magyar Attila
3, Ihász Attila-Illia Béla
3, ifj Csallos János Z.egerszeg-Markó Balázs Z.egerszeg

Férfi páros 100+
1, Zsigmond István -Kelemen Tamás
2, Jezeri Tibor-Csallos JánosZ.egerszeg
3, Diószegi Béla-Ihász Attila
3, Illia Béla-Palkovics Béla

Férfi egyes 60+
1, Horváth Zoltán
2, Bujdos István Veszprém
3, Jászkai János
3, Kováts Imre

Férfi kezdő
1, Gulyás Roland Z.egerszeg
2, Tóth Gábor
3, Szalay Szabolcs
4, Fábry Kornél

Női egyes
1, Hornungné Bándi Gabriella
2, Tóth Klára Eszter
3, Víg Beatrix
3, Vigh Mariann

Vegyes páros
1, Várhegyi Zsuzsanna-Szakács Attila
2, Hornungné Bándi Gabriella-Somi Attila
3, Víg Beatrix-Kollár Balázs
3, Németi Klára-Kelemen Tamás

Címkék: Staropramen, tenisz, kupa, Kaposvár, sport