A nyári szünet előtt utoljára gyűltek össze össze a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának játékosai, vezetői. Dávid Zoltánék hosszú, de egyben sikeres szezonon vannak túl, a trófeákat pedig a névadó szponzor sem felejtette el megköszönni.

A csapat tizenhetedik alkalommal nyerte meg a bajnokságot, amivel a honi örök-rangsor élére kerültek, immár a második helyre szorítva a nagy múltú Csepelt. Emellett pedig idén is elhódították a Magyar Kupát.

- Hála Istennek ez az év nem lógott ki az elmúlt évek sorozatából, bajnokok lettünk, kupagyőztesek, de el kell mondani, hogy nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy ezt könnyen adják. Minden évben nagyon keményen meg kell dolgozni érte, az érdem a szakmai stábé és a fiúké, hiszen ők voltak a pályán, ilyen szempontból én azt mondom, hogy teljes mértékben elégedettek lehetünk, a nemzetközi kupában is megálltuk a helyünket, a klub működésében voltak fennakadások, de most azon dolgozunk, hogy a következő év ilyen szempontból kiegyensúlyozattabb legyen - válaszolta dr. Borbély Csaba, a Fino Kaposvár SE ügyvezetője.

null

Sok viszont még a kérdőjel a jövő évi játékoskeretet illetően. Bagics Balázs visszavonult, míg Rása Alex máshol képzeli el a folytatást. De, rajtuk kívül is lehetnek még távozók.

- A következő szezon az még nagy kérdés részemről is, meg a klub részéről is, hogy kik maradnak, kik jönnek, kik mennek, majd biztos leülünk tárgyalni és ez is meglesz beszélve, hogy ki az aki marad, ki az aki netán megy - mondta Dávid Zoltán.

A város a következő szezonban 209 millió forinttal támogatja Kaposvár kiemelt sportegyesületeit, a röplabdasport pedig 21 millió forinttal kap többet mint az idei szezonban. A Finónak jutó plusz támogatást a tervek szerint épp a játékoskeret megerősítésére költenék.

- A város részéről megfogalmazódott egy olyan kérés, hogy ennek a plusznak egy részét a játékos keretre, annak a megerősítésére, illetve jobb anyagi megbecsülésére fordítsuk, mi szeretnénk ennek eleget tenni - tette hozzá dr. Borbély Csaba.

A magyar bajnok és kupagyőztes együttes a tervek szerint augusztus elején kezdi meg a felkészülést. Addigra pedig minden bizonnyal az is kiderül, hogy kik alkotják a csapatot a 2016/2017-es szezonban.

Címkék: évzáró, 2016, fino kaposvár, sport