A megyei negyedosztály három csoportgyőztese feszült egymásnak a somogyvári labdarúgópályán, hogy kiderüljön, melyik csapat a legalsó osztály bajnoka.

Az együttesekre 45 perces összecsapások vártak, így aki meg tudta szerezni a vezetést, az jó eséllyel pályázott a győzelemre is.

Épp ez történt a Mernye-Balatonendréd összecsapáson, ahol végül 1-0-ra nyertek a bordómezesek.

- Az első negyedóra azt mondom, hogy a Mernyéé volt, de utána észheztért a csapatunk, nyílván próbáltuk a fejükbe sulykolni, hogy ez most egy alkalom, hogy nem 90 perc, hanem 45 egy-egy csapat ellen. Nehéz így készülni - mondta Somogyi Tibor, a Balatonendrédi Haladás elnöke.

A mernyeieknek a második, Tapsony elleni meccsen sem jött össze a győzelem. Ennek ellenére elégedetten tekintettek vissza a szezonjukra.

- Jó szezont futott a csapat. Ősszel kimondottan erőnkön felül teljesítettünk, tavasszal picit döcögött a játék, de így is azért úgy érzem, hogy magabiztosan hoztuk a bajnokságot - tette hozzá Szita Gábor, a Mernye csapatkapitánya.

A tapsonyiak mindössze 1 ponttal nyerték meg a csoportjukat, a somogyvári bajnokok tornáján pedig csak egy jót szerettek volna játszani a másik két egyesület ellen.

- A Rinya csoportot úgy gondolom, hogy biztosan nyertük, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz itt. Ez nekünk egy plusz lehetőség, amúgy is minden hétvégén összejövünk mint baráti társaság. Játszunk egy jót, reméljük ma is sikerrel szerepelünk - válaszolta Fenusz László, a Tapsony játékos-edzője.

null

A megye 4 bajnoki címéről döntő Tapsony - Balatonendréd mérkőzés végül nem hozott gólt, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a Tapsony végzett az élen, míg a Balaton csoport győztese lett a második, a Mernye pedig a harmadik.

Címkék: bajnokcsapatok tornája, megye 4, somogyvár, 2016, sport