Szinte tapintani lehetett a feszültséget a Rákóczi - Ibrány NB III-as osztályozó első félidejében. A nagy tét az iramra szerencsére nem nyomta rá a bélyegét, az igazi nagy helyzetek azonban várattak magukra a félidő feléig. Lukács bal felső felé szálló lövését Somodi fogta bravúrral, majd Hampuk és Nagy Krisztián is közel járt a gólhoz. Az első félidő hajrájában Jovánczai fejese után végre talpra ugorhattak a kaposváriak, a vezető gól után pedig látszólag hatalmas gátak szakadtak fel a hazai játokosknál.

Olyan tempóban indult a második félidő, amire kevesen számítottak. Két percnyi játék után Luka Dominic duplázta meg a Rákóczi előnyét, majd szinte a középkezdés után Hampuk volt eredményes egy mintaszerű támadást követően.

Innen már egyértelmű volt, hogy a Rákóczi nem engedi ki a vezetést, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye bajnoka pedig közel sem tudott akkora ellenállást kifejteni mint az első játékrészben.

Újabb gól végül nem esett, így a zöld-fehérek háromgólos előnyből várhatják az jövő heti visszavágót.

Összefoglaló és edzői értékelések

Első félidő

Második félidő 

Kaposvári Rákóczi BFLA - Ibrány SE 3-0 (1-0)

Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Zierkelbach (Iványi, Éles)

Rákóczi: Somodi, Vadas, Lakatos, Petrók, Hadaró, Márton, Dominic (Kozics 74.), Nagy (Godzsajev 82.), Jovánczai, Házi, Hampuk (Pallósi 78.). Vezetőedző: Házi László.

Ibrány: Tóth, Balogh, Dajka, Bodó (Lukács 32.), Csáki (Kiss 66.), Gergely, Orosz, Kristófi, Galvao (Varga 55.), Szabó, Somogyi. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Gólszerzők: Jovánczai (44.), Dominic (47.), Hampuk (48.)

Sárga lap: Hampuk (3.), Házi (64.)

Szurkolói busz Ibrányba!

A Kaposvári Rákóczi Szurkolói Baráti Kör - megfelelő számú jelentkező esetén - különbuszt indít csapatunk jövő szombati, Ibrány elleni NB III-as osztályozó visszavágó mérkőzésére. További információk és jelentkezés a baráti kör elnökénél, Simon Jánosnál, a 30/957-11-65-ös telefonszámon. Jelentkezési határidő: kedd 15 óra.

Címkék: nb 3, ibrány, osztályozó, kaposvár, rákóczi, sport