Látványos bringashownak lehettek szemtanúi azok, akik szerda délután a Kossuth téren jártak. Igaz, hogy a kerékpárok ezúttal még nem országútiak voltak, viszont egy hónap múlva már a hivatásos versenyzőké lesz a terep.

A Tour de Hongrei szervezői ugyanis sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy hosszú kihagyás után ismét visszatér Kaposvárra a legnagyobb magyar körverseny.

- Kaposváron 2002-ben volt befutó utoljára a Tour de Hongrienak, elég régen volt már és most egy részhajránk lesz Kaposváron, június 30-án, csütörtökön és a város központjában lévő buszvégállomáson lesz egy részhajrá vonal, ahol rengetegen lesznek és hasonló jó hangulat lesz mint itt mögöttem a főtéren - válaszolta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, valamint Eisen Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a szerda délutáni sajtótájékoztatón.
Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, valamint Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a szerda délutáni sajtótájékoztatón.

Az először 1925-ben megrendezett versenyre idén már több mint 20 országból érkeznek majd kerékpárosok, akik ízelítőt kaphatnak a somogyi dombság szépségéből.

- Tíz év után kerül vissza Kaposvárra a Tour de Hongrie, jelen pillanatban nem tudnak bejönni a belvárosba, viszont nagy örömöünkre szolgál, hogy ez a nagyon-nagyon régi esemény átmegy Kaposváron, felkerül a Tour de Hongrie térképére és megtudjuk mutatni legszebb pontjainkat - tette hozzá Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

A somogyi megyeszékhely egyébként az egyik részhajrá befutója is lesz egyben, így aki elsőként ér be Kaposvárra, az nagy lépést tehet a zöld trikó megszerzéséért.

A 2016-os Tour de Hongrie június 28-án rajtol Szombathelyről, míg a második szakasz két nappal később zárul Siófokon.

Címkék: etap, tour de hongrie, 2016, somogy, sport, kaposvár