A Magyar Diáksport Szövetség közgyűlésén, május 25-én Balogh Gábor elnök és Tóth Zoltán alelnök adták át a "Magyarország Diáksportjáért" elismeréseket.

Ezt a kitüntetést Somogy megyéből Sabján Tamásné Ági kapta meg.

Sabján Tamásné 1986 óta tanít a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában, ami jelenleg Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium.

A több mint 30 év alatt kézilabda, kosárlabda és atlétika sportágban foglalkozott tehetséggondozással és utánpótlás neveléssel.

E sportágakban számos diákolimpiai, megye bajnoki címet nyertek tanítványai. A kosárlabda kenguru tornán magyar bajnoki címet nyert csapatával 2001-ben.

Több, mint 20 éve foglalkozik főiskolai hallgatók képzésével, vezető tanárként. 2007 óta érettségi elnökként is tevékenykedik, emellett emelt-, és középszinten készíti fel tanítványait az érettségire testnevelés tantárgyból. A kétszintű érettségi bevezetése óta több alkalommal is felkértek vizsgabizottsági tagnak a Kormányhivatal által szervezett emelt szintű testnevelés érettségire.

A Somogy Megyei Diáksport Szövetség által rendezett diákolimpia megyei döntőkön torna és játékos sportversenyeken lát el évek óta versenybírói feladatokat.

Címkék: Sabján, utánpótlás, tehetséggondozás, diáksport, elismerés