Egész pontosan 6,1 millió forintot értek a Csik Ferenc Olimpiai Programban résztvevő sportolók számára azok az aláírások, melyeket a kaposvári cégek képviselői jegyeztek. A város által adott összeggel együtt így már több mint 10 millió forinttal támogatják azokat a kaposvári tehetségeket, akik jó eséllyel pályáznak az olimpiai részvételre.

- Ez tényleg egy egyedülálló program, hiszen nagyon sok sportolóval beszélgettem és senki sem tud felmutatni ilyen támogatási programot, vagy embereket, akik így mögé állnak és ez tényleg nagyon sokat számít, fejben is és anyagilag is, hogy egy ilyen komoly csapat áll mögöttem, úgyhogy nagyon szépen köszönöm - mondta Dudás Dániel, válogatott úszó.

A kaposvári olimpikonról, Csik Ferencről elnevezett kezdeményezést 2013-ban indították útjára azzal a céllal, hogy a helyi sportolók is ott lehessenek a legnagyobb világversenyeken.

- Úgy indultunk neki, hogy ebből szeretnénk egy hagyományt teremteni és mindaddig amíg nekünk van hozzá erőnk, energiánk és a vállalkozásoknak, van hozzá anyagi ereje és ilyen pozitív hozzá állása, ami tapasztalható a kaposvári vállalkozások részéről addig folytatni szeretnénk és a végcél természetesen az, hogy eléjük azt, hogy néhány kaposvári sportolónak szurkolhassunk valamelyik téli, vagy nyári olimpián - válaszolta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

A pénteki ünnepélyes szerződéskötést követően pedig már nem kevesebb mint 11 cég áll a program mögött.

null

- Kaposvár városnak nagyon szép tradíciója van annak, hogy olimpikonokat, világbajnokokat adjon a hazának és úgy gondoljuk, hogy fontos, hogy ez a tradíció továbbra is élni tudjon és ezért tartottuk fontosnak ezt a fajta filantrópiát a cégünk részéről, hogy támogathassuk mi is ezzel, hogy a továbbiakban is legyenek olimpikonjaink, világbajnokaink - mondta Szabó Krisztián, a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. gazdasági vezetője.

Kaposvár polgármestere külön köszönetet mondott azért a vállalatok vezetőinek, hogy támogatják a megyeszékhely sportéletét.

- Azt én helyénvalónak tartom, hogy a város az élén jár egy ilyen programnak és ő adja a legtöbb pénzt, azt is a ti adótokból adja egyébként, ti pedig a zsebetekből, abból amit megtermel a cég, azt forgatjátok a helyi befizetett adókon túl, ilyen szponzori támogatásokra. Le a kalappal és hálásan köszönöm - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Programnak jelenleg nyolc kaposvári sportoló a tagja, közöttük pedig akad olyan is, aki a nyári riói olimpiára is kvalifikálhatja magát.

Címkék: csik ferenc olimpiai támogatási program, cégek, szerződés, kaposvár, sport