Július 2-án, szombaton rendezik az idei, sorrendben immár 34. Suzuki Balaton-átúszást - jelentették be a szervezők kedden délelőtt, Balatonbogláron tartott sajtótájékoztatón.

A népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak, hogy teljesítsék a két part közti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás.

Az idén is a biztonság a fő jelszó, így csónakokból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres álomhatárt, tavaly pedig több mint nyolcezren vállalták a kihívást.

Ilyen volt a tavalyi Balaton-átúszás:

A felvezető sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy az idén a Suzuki lesz a Balaton-átúszás névadó támogatója. Szántó László, a rendezvény főszervezője kiemelte: a kapcsolat tavaly kezdődött, és igen jó tapasztalatokkal zárták a közös munkát: „Nagy büszkeség, hogy egy ilyen nagy múltú céggel köthetünk megállapodást.”

Hársfalvi János Magyar Suzuki Zrt marketingvezetője hozzátette: sok a közös vonás a Suzuki filozófiája és a Balaton-átúszás között: „Az a csaknem tízezer ember közel áll hozzánk, aki vállalja a kihívást, és nekik is büszkén mutatjuk meg a teljes termékpalettánkat.”

Az előnevezés már megkezdődött, és ha az időjárás is úgy akarja, a sportemberek bő ötven nap múlva már élesben bizonyíthatják felkészültségüket.

(borítóképünk: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címkék: kihívás, Balaton, átúszás, sport