A Fino Kaposvár SE immár 17-szeres bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes együttesének csapatkapitánya, Bagics Balázs hétfőn este, a díjátadó ünnepség után jelentette be, hogy felhagy a profi sporttal, és a jövőben megpróbálja a civil életben kamatoztatni a Kaposvári Egyetemen tanultakat.

A kiváló sportolóval a bajnokavatás percei után mi is váltottunk néhány szót ...


Bagics Balázs visszavonulBagics Balázs visszavonulBagics Balázs visszavonulBagics Balázs visszavonulBagics Balázs visszavonul
Bagics Balázs visszavonul
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagyon örülök neki, hogy három meccsen sikerült eldönteni a bajnoki cím sorsát - kezdte a 28 esztendős válogatott játékos, miután a magasba emelhette az első helyezettnek járó díszes trófeát. Külön öröm, hogy szettet sem vesztettünk a döntőben. Ugyanakkor el kell mondani, hogy nem volt könnyű dolgunk, a Barcika mindent megtett azért, hogy megnehezítse a helyzetünket. Az elején éreztem a feszültséget a csapatunkon, de aztán mindenki magára talált, és teljesítettük, amit elterveztünk.

Ráadásul ismét hazai pályán ünnepelhettetek ...

Igen, ez mindig plusz öröm egy sportolónak. A szurkolók most is fantasztikusak voltak, ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy végig buzdították, segítették a csapatot. Ha ilyen környezetben játszanánk minden meccsünket, az igazán szuper lenne.

Hogyan tovább, mi igaz abból a hírből, hogy befejezed a pályafutásodat?

Valóban úgy tűnik, hogy ezen a szinten már nem fogok tovább röplabdázni. Úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy az iskolai tanulmányaimat hasznosítsam, megpróbálok a jövőben ebben az irányban tovább haladni. A röplabda a háttérbe kerül majd, de azt nem mondom, hogy teljesen abba is hagyom. Egy biztos: soha rosszabb zárást annál, mint amilyen a hétfő esti volt.

Címkék: Bagics, bajnok, Fino, sport