A papírforma és az eddig látottak alapján erre minden esélye meg is van a kaposvári együttesnek. A Fino az első és a második mérkőzésen sem vesztett játszmát, és a legszorosabb szett is 25-22-es eredménnyel zárult. Emellett a dágiaknak becsúszott három komolyabb zakó, amikor is csak 10, 11, illetve 13 pontot gyűjtöttek. A Komárom-Esztergom megyeiek mentségére szól, hogy csütörtökön és szombaton sem tudtak teljes csapattal kiállni. A második találkozón már ott volt a pályán a libero Koch Norman, Jánossy Bálint azonban betegsége miatt egyelőre harcképtelen.

„A Kaposvár véleményem szerint halványabb teljesítményt nyújtott, mint az első mérkőzésen. Ez a második és a harmadik szettben érzékelhető is volt. A szett-nyeréshez azonban az kellett volna, hogy folyamatosan jobban nyissunk” – mondta a második összecsapás után a Dági KSE vezetőedzője, Szauter Ferenc.

„Egy lépesre kerültünk a bajnoki finálétól." – kezdte értékelését a Fino mestere, Demeter György. "Frissebbek voltunk, mint ellenfelünk, és már az első játszmában sikerült felőrölni az ellenállásukat. Bízom benne, hogy hétfőn este véget ér ez a párharc.”

A szakvezető kitért a másik elődöntőre is, amely 1-1-re áll a Kecskemét és a Kazincbarcika között. „Igazán éles a csata a döntőbe jutásért, aminek megvan az előnye és a hátránya is. Ha több meccset játszanak a csapatok, annál inkább játékba lendülnek, viszont elképzelhető, hogy sokat kivesz belőlük a harc, és fáradtak lesznek majd a párharc végére. Kíváncsian várjuk, ki nyeri majd ezt az elődöntőt, mi viszont továbbra is saját magunkra és a saját játékunkra figyelünk.”

A Fino - Dág elődöntő harmadik találkozója hétfőn 18 órakor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban, a belépés ezúttal is ingyenes.

 

Címkék: bajnok, Dág, elődöntő, Fino, sport, Kaposvár