Öt világbajnoki cím, valamint edzőként egy olimpiai aranyérem minden bizonnyal jó ajánlólevél volt Szabó Attilának a könyvbemutatóját megelőzően. Minden a kenuzásról című művéhez vízi és szárazföldi tapasztalait egyaránt felhasználhatta.

- A könyv címe, hogy mindent a kenuzásról, az nála valószínűleg egy kézben megvan, hiszen azok az eredmények és azok a tapasztalatok, ami egy ilyen pályafutás mögött vannak, azok önmagáért beszélnek, tehát nem hiszem, hogy bármit kétségbe lehetne vonni - mondta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

null

Hasonló könyvet utoljára egy másik mesteredző, Granek István publikált 1966-ban. Szabó Attila annak a kötetnek a folytatásaként tekint művére.

- A felnőtt élsportolóknak a kenus tudását, kenus technikáját szerettem volna egy kicsit segíteni a könyvem megírásával az én versenyzői, illetve edzői multamból táplálkozva. Több hajtóereje volt, hogy ezt a könyvet megírjam, Magyarországon nem volt egységes szaknyelv, 50 éve jelent meg utoljára egy olyan könyv, ami a kajakozás, kenuzás oktatásához időt álló könyv volt, ezt szerettem volna folytatni - tette hozzá Szabó Attila, világbajnok kenus, mesteredző, valamint a könyv szerzője.

A kajak-kenu sportág a tervek szerint bekerül a tanórai keretek között oktatott sportágak közé, melynek alapja lehet a mű.

null

- Egy nagyon jó bevezető tankönyvnek lesz. A kajak-kenu az szeptembertől már úgyis választható tantárgy lesz az általános iskolákban és tökéletesen beleillik a képbe, Szabó Attila kollégámnak a könyve, úgy gondolom, hogy a puding próbája az evés, tehát majd meglátjuk, de én egy nagyon jó, nagyon összeszedett könyvnek találtam - válaszolta Faludy András, a Magyar Kajak Kenu Szövetség szakmai alelnöke.

A könyvhöz egy video-melléklet is készült, melyet a szerző dr. Béres Sándorral, a Testnevelési Egyetem Atlétika Tanszékének adjunktusával készített közösen. A film a helyes kenutechnikát szemlélteti három oldalról, így a kiadvány minden szempontból megfelel a modern kor kihívásainak.

Címkék: szabó attila, kenu, könyv, kaposvár, sport