Már a kezdés előt fél órával csordultig megtelt a nagyatádi sportcsarnok lelátója. Rengetegen voltak kíváncsiak a világ egyik legjobb csapatára, de csurgói szurkolókból sem volt hiány. Az első percekben azonban inkább a veszprémi szimpatizánsok örülhettek, hiszen kedvenceik sorba dobták a gólokat, míg az első hazai találatra a nyolcadik percig kellett várni. Ekkor még sikerült felzárkózniuk Faluvégiéknek, a félidő közepén azonban rákapcsolt a Veszprém. Az előző Bajnokok Ligája kör legjobb beállójának megválasztott Renato Sulic vezérletével sorra dobták a gólokat a vendégek, melynek köszönhetőn a félidően kilenc gól lett a különbség a két csapat között.

A szünet után már jobban céloztak a csurgóiak is. Mikita és Gazdag góljai után 13:22 állt az eredményjelző, a különbség azonban nem akart csökkenni. Mikler parádésan védett a vendégeknél, de Alilovic eszén sem tudtak egykönnyen túljárni Sótonyi mester fiai. Az utolsó percekre már minden lényegi kérdés eldőt, Pordán Bálint azért biztos, ami biztos, még lőt egy gólt, amellyel kialakította a 31-22-es végeredményt. A Csurgó így, akárcsak egy héttel ezelőt, most is kilenc találattal kapott a világklasszisokkal felálló bakonyiaktól.

- Vártuk már, hogy bekapcsolódjunk a magyar bajnokságba. Múlt héten a Csurgó elég jól kezdte otthonunkban a mérkőést, igyekeztünk ezt ma elkerülni. Azt gondolom, hogy összeszedettebbek voltunk védekezésben, a gyors lerohanásokkal el tudtunk lépni már a meccs elején, azt az előyt amit megszereztünk azt tudtuk tartani, majd növelni, úgyhogy hál Istennek a második félidően különösebb problémánk nem volt, talán a védekezésben kicsit visszaesett a teljesítményünk, támadásban nem volt gond - válaszolta Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya.

A csurgóiak a vereség mellett a mérkőésen súlyos térdsérülést szenvedő Josip Pazin miatt is bánkódhattak.

- A második félidően fel tudtuk venni talán sebességben kicsit a ritmust, az elsőfélidően látszott, hogy komolyan vettek minket, nagyobbak voltak, erőebbek voltak, nem nagyon tudtunk mit kezdeni velük. Reális volt a különbség még így is. Pazin sérülését nagyon sajnálom, remélem, hogy nincs komoly probléma vele, nagyon hiányozna, ha lenne valami komoly sérülése, de reméljük a legjobbakat - mondta a mérkőzés után Sótonyi László, a csurgóiak mestere.

Sótonyi azt is hozzá tette, hogy csapata számára továbbra is az ötödik hely elérése az elsőleges cél a bajnokság végén. Ehhez pedig legközelebb a Vác elleni idegenbeli rangadón tehetnek újabb lépést a dél-somogyiak.

Címkék: mvm veszprém, csurgói kk, kézilabda, sport