Az akkori hőmérsékleti csúcs, a 25 Celsius fok ezúttal nem volt veszélyben, a kaposvári Zöldpont Életmódklub Tavaszi Gyalogtúrája alkalmával kifejezetten borongós volt az időjárás, talán éppen csak az eső nem esett! Mégis, az elmúlt évek egyik legsikeresebb túrája volt a mostani a kétszáznál is több indulóval!

Már a kora reggeli órákban nagy volt a sürgölődés a nevezésnél! A 30 kilométeres távon indulók érkeztek leghamarabb a Gárdonyi Géza Tagiskolához és vágtak neki a Zselic dombjainak a gyors adminisztrációt követően. A nevezők nemcsak a három túratáv közül választhattak, hanem a pont- és jelvényszerző túramozgalmak közül is a kedvükre valót! A kaposvári egyesület hagyományaihoz híven 2016-ban is útjára indította a Zöldtusa Eseménysorozatot hét állomással, melyből e túra már a második tusa volt az évad során!

A Somogy Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében a Somogy Megye és a Zselic Teljesítménytúrázója túramozgalom idei első állomása is e program volt, a tizennyolc állomásos mozgalom résztvevői az első ellenőrző pecsétjüket itt szerezhették meg. Végül, de nem utolsó sorban a MOB által szervezett, 5próba Rióba rendezvénysorozat lokális eseményeként a regisztrált túrázók akár 40 ponttal is gyarapíthatták az eddig összegyűjtötteket!

A sok-sok pontgyűjtés mellett, természetesen a sportteljesítményé volt a főszerep! A 30-, 20-, illetve a legrövidebb 7 kilométeres táv közül mindenki a felkészültségének, erejének megfelelő túratávon indult útnak. Így tettek a legkisebbek is, akik ezúttal is a kaposszerdahelyi Családi Napközi Tipegői voltak. Ők a legrövidebb túraútvonalat kicsit módosítva, a Töröcskei tó megkerülése nélkül értek el a Vackor-tanyánál lévő ellenőrző ponthoz. A zömmel kettő évesekből álló csoportnak ezt a rövidítést elnézték a szervezők és esetükben a megtett 4,2 kilométerrel is teljesítettnek tekintették a túrát!

Mint mindig, a túra teljesítését követően ezúttal is mindenki csokoládéval, egyedi kitűzővel, a szerencsésebbek tombolaajándékkal gazdagodtak a mozgás örömén túl!

Címkék: Zöldpont, túra, Zselic, sport