Csaknem egy esztendővel ezelőtt fennállása legnehezebb időszakát élte meg Siófok labdarúgása. Az NB II-es csapat a bentmaradásért küzdött, miközben anyagi gondok miatt ott lebegett a csapat felett a megszűnés réme.

Azóta viszont nagyot fordult velük a világ. Szerencsés körülmények között megőrízték másodosztályú tagságukat és sikerült új tulajdonost is találniuk. Goran Kopunoviccsal a kispadon pedig elkezdődhetett valami új a Balaton-partján.

- Július 6-tól együtt vagyunk, én akkor is mondtam, hogy brutális nehéz munka vár minket. Amit az ősszel elértünk az már rendben volt, de elsősorban arra volt jó, hogy megismerjük egymást még jobban. Télen nem volt jövés-menés, a cél én még mindig azt mondom, hogy a bentmaradás, vagy ha a középmezőnyben tudunk végezni az már nagy eredmény lesz - foglalta össze a BFC Siófok vezetőedzője.

A korábban többek között a Honvédban, Zalaegerszegen vagy éppen Diósgyőrben is megforduló Ivancsics Gellért a nehéz helyzetben sem hagyta cserben mostani csapatát. Az idei szereplésüket látva pedig valószínűleg nem is bánta meg, hogy Siófokon maradt.

A Balaton-partiak parádésan kezdték a tavaszi szezont, hiszen rögtön három győzelemmel nyitottak. Ettől függetlenül nem szálltak el a siófoki játékosok és a cél továbbra is a biztos bentmaradás.

A siófokiakat jelen pillanatban egyébként ugyanannyi pont választja el a feljutástól, mint a kieséstől. Már csak az a kérdés, hogy a folytatásban merre indulnak el a tabellán.

 

Címkék: bfc, edző, siófok, sport