Az időjárás rendkívül megnehezítette a versenyzők dolgát. A hőmérséklet végig 5 fok felett volt, amely a havat felolvasztotta, a folyamatos esőzés pedig helyenként teljesen latyakossá tette a pályát. Nem csoda, hogy sokan csak nehezen vagy egyáltalán nem tudtak megbirkózni ezekkel az extrém körülményekkel. 

A Team Kaposvár versenyzője Csima Laura két technikai számban óriásműlesiklásban és műlesiklásban is kvalifikálta magát a Világbajnokságra. A 19 éves síző az idei szezonban minden eddiginél több időt tudott havon tölteni a Csík Ferenc Olimpiai Támogatási Programnak köszönhetően. Ennek eredménye már a korábbi versenyeken és most a Világbajnokságon is megmutatkozott. Csima óriásműlesiklásban a 80 főt számláló mezőnyben mindkét futamban kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtva a 37. helyen végzett. Ez volt a magyar női csapat legjobb eredménye a Világbajnokságon. Műlesiklásban a mezőny nagy részének nem sikerült megbirkóznia a pályával. Az első 20 síző után már térdig érő „kádakkal” kellet megharcolniuk a sízőknek. A futam végére teljesen irreálissá váló pályán Csima Laura sem tudott célba érni és kiesett a versenyből.

null

A szezonból még hátralevő versenyek sorában az ifjúsági és felnőtt Magyar Bajnokság következik, melyet a hagyományoknak megfelelően ausztriai síterepen Hinterstoderben rendeznek.

Ezt követően március közepén FIS pontszerző futamok következnek. A helyszín még bizonytalan, mert a hóviszonyok miatt továbbra is rengeteg versenyt törölni kell Európában.

Címkék: csima laura, szocsi, ifi, világbajnokság, sport