Triplákból már az első percektől fogva sem volt hiány a címvédő Tüskevár és a tartalékosan felálló Henger KK összecsapásán. Bodródi Lajos sötét mezes tanítványainak azért valamelyest jobban ment a célzás, így egy negyed után már öt ponttal vezettek, amire a nagyszünet előtt sikerült még rápakolniuk három egységet. A félidőben így 39-31-re vezetett a tavalyi bajnok.

- Szerintem jól érezzük magunkat, a triplák többé-kevésbé ülnek. Reméljük, hogy ugyanígy betalálunk a következő negyedekben is. Sajnos vannak sérültjeink, öregek már a fiúk aztán nem bírják úgy a gyűrődést, mint öt évvel ezelőtt, vagy például tavaly, de hát messze még a szezon vége -  mondta Király Koppány.

A Tüskevár a 10. forduló előtt már három vereséget is elszenvedett, ami az elmúlt évek eredményei alapján meglepetésnek számít. Ettől függetlenül a Henger KK játékosai is tisztában voltak vele, hogy mindent be kell vetniük ahhoz a második félidőben, hogy megfordítsák az eredményt. 

- Úgy alakult, hogy a mai mérkőzésre sajnos elég szegényes vékony kerettel tudtunk csak felállni, konkrétan egy cserével tudjuk csak megoldani a mérkőzést. Ebből is adódik, hogy valamivel kötetlenebb a mérkőzés hangulata, tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a tavalyi bajnok ellen játszunk. Megpróbálunk egy jót meccset játszani és jól érezni magunkat - tette hozzá Fecán Márk.

Ez a mentalitás végül csak arra volt elég, hogy Fecánék megszorongassák a Tüskevárt. A harmadik negyedben tovább nőt a két csapat közötti különbség, amin csak kozmetikázni tudtak a Henger játékosai, így végül 77-68-ra nyert a címvédő.

Bodródiék azonban nem tudtak közelebb férkőzni a riválisokhoz, hiszen a Somogyjád és a Táncsics sem hibázott. Utóbbi csapat ráadásul továbbrai s 100%-os mérleggel várhatja a folytatást.

Címkék: Henger, Tüskevár, megyei, bajnokság, kosárlabda, sport