Felváltva estek a pontok a mérkőzés elején, egészen Nagy Fanni hibájáig, amikor is kettő ponttal elléptek a hazaiak. Ezután Horváth Alexandra percei következtek, aki több szép megoldással vétette magát észre, melyeknek köszönhetően már 16:8-ra vezetett a Diamant a második technikai szünetben. Zsinórban négy MTK-pont következett, így jött is a kaposvári időkérés és sikerült is rendeznie a sorokat Mészáros Péternek. A szettet végül Jezerniczki ász-nyitása zárta, amivel 25:16-ra behúzta a játékrészt a hazai csapat.

Rögtön kettő ponttal indította a második felvonást az MTK, de szép lassan ismét felvette a mérkőzést ritmusát a kaposvári csapat. Ráadásul Pedranzini ásznyitásai után már a hazaiaknál volt az előny. A technikai szünet után viszont magukra találtak a kék-fehérek és Szűcs Kinga vezérletével át is vették a vezetést. A folytatásban mindkét csapat sokat hibázott, de ennek ellenére tudta tartani előnyét az MTK. A különbség viszont egyre nagyobb lett a két csapat között, így 25:14-re a vendégek nyerték a második szettet.

Hasonlóan indult a harmadik szett, mint az első, hiszen most is sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ezután kettővel ellépett az MTK, de Kmézics outja után ismét egál volt az állás. A második technikai szünetre viszont ismét a vendégeknél volt az előny Szűcs Kinga remekbeszabott nyitásainak köszönhetően. 20:22-nél Jenei és Jezerniczki sáncolt szépen, majd pedig Rák Rebeka nyitásával már a Diamantnál volt az előny. Kmézics azonban nem hagyta, hogy sokáig örüljenek a hazaiak, rögtön jött az egyenlítés. Az idegek csatáját végül a Diamant-lányok nyerték és Pedranzini ásznyitásával megnyerték a harmadik szettet.

A negyedik felvonás elején már jobban összpontosított az MTK, aminek hárompontos vezetés lett az eredménye. Duduka pontjaival viszont már az első technikai szünet előtt sikerült felzárkóznia Mészáros Péter tanítványainak. A folytatásban maradt az MTK-nál az 1-2 pontos előny, amit Lutter Liza ötre növelt a szett vége előtt. Végül 18-25-re nyertek a fővárosiak, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

Egy-egy ponttal indult a záró felvonás, ami után 6-3-ra sikerült ellépniük a vendégeknek. A térfélcserére meg is maradt a három pontos különbség, Józsa rontása után viszont már csak egy egység volt az MTK előnye. Az újabb vendég rontás egyenlítést ért, majd jöhetett az idegek harca. 12-11-nél megszerezte a vezetést a Diamant, majd ismét az MTK-nál volt az előny. 15-15-nél Pedranzini jelentkezett egy ásszal, majd az újabb jó nyitást követően jött a mindent eldöntő pont is. A Diamant-lányok csapatként küzdve, 3:2-re nyertek a hatodik helyezett MTK ellen.

Érdekes adalék, hogy szinte egy évvel ezelőtt, szintén 3:2-re nyertek a kaposváriak a címvédő Békéscsaba ellen.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - MTK 3:2 (16, -14, 23, -18, 15)

Kaposvár, 150 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Halász.

Diamant: Horváth A., Pedranzini, Jezerniczki, Jenei, Pintér, Duduka. Liberó: Csitári. Csere: Rák, Fáth, Pós A. Vezetőedző: Mészáros Péter.

MTK: Kmézics, Szűcs, Papp, Hackl, Józsa, Lutter. Liberó: Nagy Fanni. Csere: Kilyénfalvi, Petőváry, Cicic, Török. Vezetőedző: Hollósy László.

Címkék: MTK, NB1, női röplabda, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, sport