A balatoni kézilabdás lányok két balul sikerült mérkőzés után a Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnoki találkozón javíthattak mérlegükön. Kiss Nikolett hatalmas bombájával a vendégek szereztek vezetést, amit Dombi hamar meg is duplázott.  A 4. percben Aguilar betörése után kiállították Kisst, a hétméterest Piedáde értékesítette. Az SKC jól használta ki az emberelőnyt, a 10. percben pedig már három gól volt a hazai előny.

A Balaton-partiak percről percre őrölték fel a vendégeket, védekezésük kellően agresszív volt, támadásban pedig beálló párosunk és Such villogott. A 18. percben 10-4, a 22.percben pedig már 14-5 volt az eredmény.

fotó: siofokkc.hu
fotó: siofokkc.hu

A vendégek 17-10-es hátrányból kezdték a második félidőt, de kiderült, hogy nem adták fel. Kissé kapkodó játék alakult ki a pályán, a vendégek pedig felkapaszkodtak öt gólra. A fiatal mosoniak helyenként szép támadásokat vezettek, és a 48. percre feljöttek 24-20-ra.A végére így is megmaradt három találat a siófokiak előnyéből, akik végül elkönyvelhették a 30-27-es győzelmet.

Az SKC jelenleg a szoros élmezőny ötödik helyén áll, és a hétvégén az MTK otthonában lép pályára. Előtte azonban szerdán egy Magyar Kupa-találkozó vár a lányokra Balatonbogláron.

Címkék: kézilabda, SKC, Balaton, Siófok, sport