Az éllovas kaposváriak a Dág otthonában kaptak ki 73 perc alatt 3-0-ra, és először voltak kénytelenek vesztesként elhagyni a játékteret ebben az évadban.

A címvédő somogyi együttesből a vállsérüléssel bajlódó Bagics Balázson kívül a középiskolások is hiányoztak, ugyanis ezen a hétvégén rendezik a diákolimpia országos döntőjét Veszprémben. A Fino természetesen Dágon is szerette volna folytatni jó sorozatát, bár jól tudták a fiúk, hogy a Komárom-Esztergom megyei együttes hazai pályán igen veszélyes. Ezen az estén kiderült, hogy még a nagy bravúrra is képes…

A kaposváriak nem vették fél vállról ezt a találkozót sem, de ezúttal nem tudták megismételni az elmúlt időszak teljesítményét. A Dág az első játszma megnyerése után is lendületben maradt, és a térfélcsere után, nagy csatában, 27:25 arányban a második szettet is behúzta. Ezek után már nem tudtak felállni a vendégek, és a harmadik játékrészben magabiztosan győztek, így a 22 pontig jutó Jánossy Bálint vezérletével a forduló meglepetését szolgáltatták.

A Dág története során először győzte le bajnoki mérkőzésen a kaposváriakat, korábban egyszer már, egy Magyar Kupa-találkozón megtréfálták a somogyiakat.

Demeter György: A látottak alapján a Dág mai teljesítményével rászolgált a győzelemre. A hazai csapat a játék minden elemében fölénk nőtt, mi küzdöttünk végig, de ezúttal rosszul röplabdáztunk. Levonjuk a tanulságokat, nem keresünk kifogásokat, dolgozunk tovább.

Dági KSE – Fino Kaposvár SE 3-0 (22, 25, 17)

Dág, 250 néző. V.: Szabó P., Halász. Dág: Oszuska G. 3, Krupánszki 13, Horváth G. 6, Oszuska Z. 5, Jánossy 22, Szauter 6. Csere: Koch N. (libero). Vezetőedző: Szauter Ferenc.

Fino: Rása 10, Magyar B. 4, Dávid Z. 6, Nagy J. 7, Németh F. 11, Bozóki 10. Csere: Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György. Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 16:15, 21:17. II. játszma: 8:7, 14:16, 21:17. III. játszma: 8:5, 16:10, 21:15.

Címkék: Fino, vereség, röplabda, sport