Három hétnyi szünet után a hétvégén újra beindul a nagyüzem az NB1/A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban. A Kaposvári KK rögtön egy nagy téttel bíró csatával kezdi az új évet. Akárcsak az utóbbi két évben, idén is nyolcasdöntőn dől el a Magyar Kupa sorsa, melyen az alapszakasz első köre után az első nyolc helyen álló gárda vehet részt. A vonalat a következő, azaz a 13. forduló után húzzák meg. Hendleinék jelenleg a nyolcadik helyen állnak, így ha sikerülne legyőzniük idegenben a Sopront, ott lehetnének a kupa döntőn. Kmézics Zoran szerint erre van is esély.

- Ha a mi csapatunk végre elkezd védekezni, és nem csinálunk olyan hibákat, mint az előző mérkőzéseken, vagyis ha ezeket a hibákat mérkőzésről mérkőzésre egyre kevesebbet csináljuk meg, akkor van sanszunk nyerni - mondta Kmézics Zorán, a KKK december elején kinevezett vezetőedzője.

Grebenár Péter és Fodor Márton a szezon eddig felében szinte végig partvonalon kívülre szorult sérülés miatt. Előbbi egy ujj-töréssel bajlódott, ami már rendbe jött ugyan, de a center a héten belázasodott, így játéka kérdéses.

A térdsérüléséből felépülő Fodor viszont ott lehet a Sopronba utazó keretben. A sokszoros válogatott bedobó a több hónapos kihagyás után már alig várja, hogy újra pályára lépjen.

- Én azt gondolom, hogy esetleg Ubillát tudom segíteni kicsit irányító poszton, illetve kettesben, ha ő ezt így gondolja. Nekem teljesen mindegy, hogy milyen poszton, csak játszani szeretnék - válaszolta Fodor Márton.

A Kaposvári KK utoljára 2012-ben tudott nyerni Sopronban. A két csapat az előző szezonban kilenc alkalommal futott össze egymással és rendre emlékezetes csatákat vívtak.

- Pozitív vagyok, bizakodó vagyok, és miért ne most nyerjünk Sopronban. Bízunk benne, hogy páran az ilyen nagyon-nagyon rossz idő ellenére is elindulnak és buzdítanak minket. Tavaly emlékszünk, hogy mennyi kaposvári volt, az valami szenzációs volt - tette hozzá Fodor.

A mérkőzést szombaton 18 órai kezdettel rendezik az MKB Arénában, melyet szöveges formában ezúttal is élőben közvetítünk majd.

Címkék: Sopron KC, Kmézics Zorán, Fodor Márton, Kaposvári KK, kosárlabda, sport