A 2015/16-os szezonban a Magyar Sí Szövetség és a Csík Ferenc Olimpiai Támogatási Program által biztosított támogatásnak köszönhetően Csima Laura 120 napot tölthet havon a 2015 szeptemberétől - 2016 áprilisáig terjedő időszakban.  A felkészülés a Hintertux és Stubai gleccsereken kezdődött Ivan Grebenarski válogatott vezetőedző irányításával, ahol az alapozáson és a technikai elemek gyakorlásán volt a fő hangsúly. Ezt követően Csima egy hónapot tölthetett a FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) által az U23-as korosztály részére szervezett edzőtáborban Olaszországban, ahol a világ élvonalához tartozó sízőkkel, osztrák edzők irányítása mellett folytatódott a felkészülés.

null

A rendkívül meleg időjárás miatt főleg a műlesiklás szakágban nyílt lehetőség az edzésekre.  Ebben a szakágban jelentős előrelépést sikerült elérni a nemzetközi programnak köszönhetően. November végétől néhány versenyen is sikerült rajthoz állni, annak ellenére, hogy a tervezett európai versenyeknek 90 %-át törölni kellett a hóhiány miatt. Emiatt a megrendezett versenyeken hatalmas mezőnyök álltak rajthoz. Csima két alkalommal is 140 pont körül teljesített, ami a szezon elejére és a mezőnyök összetételére való tekintettel kiváló kezdést jelent. Az olaszországi Sexten-Kreuzbergpass pályán megrendezett versenyen 138,73 pontot sikerült elérni, mely 30. helyezést ért a 72 főt számláló mezőnyből.

A program január elejétől Ausztriában folytatódik, ahol remélhetőleg a hóviszonyok lehetővé teszik a műlesiklás mellett az óriásműlesiklás szakágban történő felkészülést és versenyzést is. 

Címkék: csima, laura, , sport