Idei utolsó fellépésére készül a Kaposvári Kosárlabda Klub. Az együttes szombaton a sereghajtó Jászberényt látja vendégül a Városi Sportcsarnokban. A tavaly a 10. helyen végző Berény idei szezonja csalódást keltően alakult eddig. 11 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak, a legutóbbi fordulóban ráadásul meglepetésre sima vereséget szenvedtek hazai pályán a MAFC gárdájától.

A klubvezetés azóta közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat vezetőedzőjével, Forray Gáborral. Helyét ideiglenesen az együttes másodedzője, Lo Elhadji Malik vette át. Annak ellenére, hogy a Jászberény jelenleg igen nagy gödörben van, Kaposváron egy roppant nehéz meccsre számítanak ellenük.

- Jászberény most egy olyan helyzetben van, hogy edzőt váltott. Tudom, hogy a háttérben mik történtek. A játékvezetők elbeszélgetést tartottak a játékosokkal is, stb... A játékosok be akarják bizonyítani, hogy nem ők voltak a hunyók, hanem az edzők és mind nagyon keményen fognak itt harcolni - mondta Kmézics Zorán, a kaposváriak vezetőedzője.

A Jászberény több honi szinten elismert játékost is soraiban tudhat. E mellett a palánk alatt is nagyon erősek, így a KKK magasembereire igen komoly megmérettetés vár szombaton.

- Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a másik oldalon van két nagyon domináns center. Igazából a magyar bajnokság egyik legjobbja a Dramicsanyin, négyes poszton játszik ugyan úgy, ahogy én is. A Markonak pedig ugye most jött egy ötös posztos játékos, aki szintén 2 méter 10 környékén van, elé nagydarab, és eléggé problémás lesz a hétvégénk, viszont meg fogjuk oldani - tette hozzá Hendlein Roland.

A Jászberény elleni mérkőzést szombaton 18 órai kezdettel rendezik a Városi Sportcsarnokban. A találkozót a kapos.hu ezúttal is percről-percre közvetíti.

Címkék: Jászberény, Kaposvári KK, kosárlabda, sport