Az év vége közeledtével sem állt meg az élet Pannon Lovasakadémia lovardájában. A napokban a Magyar Lovassport Szövetség által életre hívott Talent Program felkészítő táborát tartották Kaposváron, a nemzetközileg is elismert díjlovas, Dallos Zsófia vezetésével.

- Ez a Tálent Program egy tehetségkutató program, ami a magyar lovasszövetség berkein belül a három olimpiai szakágban indult el, azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatal lovasokat segítsük edzésekkel, versenyekkel, tehát a felkészülésüket egy kicsit jobban össze tudja fogni a szövetség - mondta Dallos Zsófia, a Talent Program egyik edzője.

A kaposvári tehetségtáborban 10 és 15 év közötti gyerekek vettek részt. A háromnapos rendezvény legfőbb célja az volt, hogy az edzők felmérjék, hol is tartanak az ifjú tehetségek a felkészülésben.

- A koncepció az, hogy mindenki egy kicsit bemelegítve érkezik az edzésre és nyílván volt egy elbeszélgetés, egy felmérés, hogy körülbelül ki milyen szinten tud lovagolni, illetve verseny szinten mit tud és nyílván ennek megfelelően azokat a gyakorlatokat próbáljuk egy kicsit még csiszolni, illetve aki tovább szeretne lépni, vagy úgy látjuk, hogy van perspektíva, hogy feljebb jusson akkor az eggyel nehezebb kategóriák feladatait, illetve az alap lovaglási feladatait fejlesztjük tovább - tette hozzá Szokola Csaba, a Talent Program másik edzője.

Kaposvárra az ország minden tájáról érkeztek fiatalok. A 14 esztendős Jakab Dalma két éve foglalkozik a díjlovaglással és elmondása szerint sokat köszönhet a Talent Programnak.

null

- Azért is jó, hogy így más edzőkkel is tudunk edzeni, ők is eltudják mondani a véleményüket és sokat tudunk tanulni. Meg előadások is vannak, amiből szintén sokat megtudunk az egész sportról - válaszolta Jakab Dalma.

A fiatal tehetségek számára idén a kaposvári volt az utolsó közös gyakorlás. A program azonban 2016-ban is tovább folytatódik. Előbb Budapesten, majd pedig Kecskeméten.

Címkék: talent program, díjlovaglás, Kaposvár, sport