A délelőtti Magyar Kupa továbbjutást követően, a Pénzügyőr elleni bajnokinak is esélyesként vágott neki a címvédő kaposvári alakulat. Ennek megfelelően be is kezdtek Bagicsék és az első technikai szünetben már öt pont volt a két csapat közötti különbség. Ez pedig a folytatásban sem csökkent és a hazaiak Dávid és Rása vezérletével 25-10-re meg is nyerték a játékrészt.

Ennél sokkal szorosabban indult a második felvonás. Hiába vezetett a Fino 4-1-re is már, Rozgonyi ász nyitása egyenlítést ért a vendégeknek. Egészen a szett feléig kellett várni, hogy magabiztos előnyre tegyen szert a Fino, ekkor Dávid pontja után már 16-10 állt az eredményjelzőn. A végén még kicsit megrázták magukat a vendégek, közelebb azonban már nem tudtak férkőzni és végül 25:20-ra el is bukták a játékrészt.

Egy 4-0-ás kaposvári rohammal indult a harmadik szett és ezután is úgy tűnt, hogy minél hamarabb szeretné lezárni ezt az összecsapást Demeter György csapata. A hajrához 21-6-os hazai vezetéssel érkeztek a csapatok, amikor is Bozóki tartott rögtönzött bemutatót ász-nyitásokból. A mérkőzést végül Magyar Bálint pontja zárta, így magabiztos sikerrel hangolt a Parnu elleni Challenge Kupa visszavágóra a bajnoki címvédő.

Fino Kaposvár - Pénzügyőr SE 3:0 (10,20,10)

Kaposvár, 100 néző. Vezette: Vigh, Bátkai-Katona

Fino: Nagy, Bozóki, Bagics, Magyar, Dávid, Rása. Liberó: Deák. Vezetőedző: Demeter György.

Pénzügyőr: Bán, Bartal, Hevér, Kiss, Ladányi, Rozgonyi. Liberó: Magyarósi. Csere: Tóth, Tumpech, Tüske. Játékos-edző Weczera Csaba.

Címkék: Pénzügyőr, NB1, Fino Kaposvár, sport