Idén is megtelt az Eötvös Loránd Középiskola aulája a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia karácsonyi évzáró ünnepségén. A gálát Horváth Miklós, az akadémia elnökének beszéde nyitotta, aki elmondta: nem csak a játékosok és edzők, hanem a háttérben dolgozók munkájára is büszke.

- Azt szeretjük, amikor együtt látjuk az Akadémiában azokat, akik azért dolgoznak, hogy az edzők és a játékosok tudják végezni a feladatukat, és a különböző korosztályok is együtt ismerjék meg az eredményeket, a társakat és örüljünk, mert a karácsony az már nem az észről, az értelemről, hanem a szívről szól - mondta Horváth Miklós, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke.

Az idei esemény díszvendége a Rákóczi egykori vezetőedzője, dr. Puskás Lajos, valamint Bene Ferenc testvére és fia volt.

- Akár volt, vagy jelenlegi edzőkkel is nagyon jó a kapcsolatom. Nagyon sokszor találkozom akár szakmai továbbképzéseken Rákóczi-edzőkkel, akár olyan edzőkkel, akik vagy édesapámmal valamilyen kapcsolatban voltak játékoskét, vagy akár mondjuk, mint a Miovecz Zoli, aki Újpesten futballozott és én nagyon sokat szurkoltam neki gyerekként, tehát jó a kapcsolatom nagyon a várossal - tette hozzá ifj. Bene Ferenc.

Az ünnepségen megjelentek a Bene Ferenc Akadémia korosztályos csapatainak tagjai az U14-től az U19-ig bezárólag. Ráadásként a leány együttes játékosai is helyet foglaltak az asztaloknál. Felemás évet tudhat maga mögött az egyesület; az élvonalban ősszel nehezebben ment a csapatoknak, a másodosztályban azonban kiemelkedtek a zöld-fehér gárdák.

- Idén az volt a célunk, hogy mindenképpen szeretnénk bajnokságot nyerni és fölkerülni. Egyelőre ezen jó úton vagyunk. A legnagyobb riválisunk a Paks. Én szeretném, ha egy jó felkészüléssel meg tudnánk őrizni a helyünket a tabellán - mondta Horváth Miklós, a Kaposvári Rákóczi BFLA U15-ös csapatának edzője.

A nyár óta Kaposvár felnőtt csapatát is az akadémia működteti, így a megye egyben szereplő együttes játékosai is a megjelentek az évzárón. A csapat kapitánya, Petrók Viktor már visszatérő vendége volt az eseménynek.

- Jártunk többször is, hiszen ez egy hagyomány, hogy a felnőtt csapat játékosai részt szoktak venni ezen a rendezvényen, ez eddig is így volt. Most ezt hivatalból tesszük, hiszen mi is az akadémia csapata vagyunk tulajdonképpen, illetve igen, a fiammal is jártam már. Most ez az idősebb korosztály, ő nekik azt hiszem pénteken lesz, a fiatalabb korosztálynak - tette hozzá Petrók Viktor.

Az ünnepség fő momentumaként a korosztályok legjobbjai díjakat vehettek át. Minden korcsoportban megválasztották a legjobb játékosokat, kapusokat, a legszorgalmasabb játékosokat, valamint támogatói különdíjakat is átadtak.

Címkék: évbúcsúztató, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, 2015, sport