Esélyeshez méltóan kezdte a kecskeméti Röpke SE elleni összecsapást a kaposvári csapat. Szombathelyiéknek már az első felvonás elején sikerült ellépniük, Rák Rebeka pontja pedig már 10:5-ös vezetést jelentett. Mészáros Péter először 15:8-nál izgulhatott egy keveset, hiszen egymás után kétszer is pontot szereztek a vendégek, de az időkérését követően bedarálták ellenfelüket a hazaiak, így magabiztosan, 25:15-re nyerték az első szettet. (1-0)

A második szett egy 4:0-ás kaposvári sorozattal indult, majd elkezdte pihentetni alapembereit Mészáros Péter. Pintér Zsanett és Duduka Ingrid is játéklehetőséghez jutott, utóbbi ráadásul egy ász-nyitással mutatkozott be. A vendégek továbbra is sok hibával játszottak, a játékrész pedig 25:12-es kaposvári győzelemmel ért véget. (2-0)

A harmadik szettnek koncentráltabban vágott neki a kecskeméti együttes. Sokáig nem is tudott ellépni ellenfelétől a Diamant, a második technikai szünetnél pedig mindössze három pont volt a hazai előny. Ezután azonban ismét megrázta magát Mészáros Péter csapata és előbb 10 pontos előnyre tettek szert a hazaiak, majd pedig Rák Rebeka pontjával 25:14-re meg is nyerték a harmadik szettet és 3-0-ra a mérkőzést. (3-0)

Folytatás kedden a Jászberény elleni hazai rangadón.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - Röpke SE 3-0 (15,12,14)

Kaposvár, 100 néző. Vezette: dr. Árpás, Bátkai-Katona

Diamant: Szombathelyi, Jenei, Jezerniczki, Horváth, Rák, Szívós. Csere: Csitári, Duduka, Pedranzini, Fáth, Pintér, Horváth Z. Vezetőedző: Mészáros Péter

Röpke SE: Kökény P., Bondor, Kiss, Tóth-Borszéki, Vezsenyi, Vígh. Csere: Gulyás, Kökény N., Páli. Vezetőedző: Szappanos Máté

Címkék: Röpke SE, NB1, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, sport