Két középcsapat mérkőzött meg egymással Magyaregresen, a megye 1-es labdarúgó bajnokság őszi szezonjának utolsó fordulójában. A vendég Balatoni Vasas gárdája mindössze öt ponttal volt lemaradva a hazaiaktól a játéknap előtt, így a zárkózás érdekében mindenképpen győzniük kellett volna idegenben. Negyvenöt percen keresztül viszont egyik háló sem zörrent, hiába adódott gólszerzési lehetőség mindkét csapat előtt.

Nem úgy mint a második félidő elején. A 48. percben Törzsök Martin szerezte meg a vezetést a Magyaregresnek, kettő perccel később pedig Sólyom Gábor vette be Bagi kapuját. Tíz percnyi nyugodt labdázgatás után háromra nőtt a hazaiak előnye, hiszen a 60. percben Némethnek is sikerült a gólszerzés.

A 88. percen aztán feltette az i-re is a pontot a Magyaregres csapata és Sólyom második góljával ki is alakult a 4:0-ás végeredmény.

- Az első félidőben partiban voltunk, sőt nekünk voltak meg a helyzeteink, azokat nem tudtuk akkor értékesíteni. A második félidő előtt bennmaradtunk az öltözőben úgy tűnik, rögtön kaptunk gólt, ami után már nem volt visszaút. Az utána adódó helyzeteinket kimaradtak, így nem lehet meccset nyerni, csak elbukni. Gratulálok a hazai csapatnak - mondta a Balatoni Vasas játékosa, Györkös Gábor.

- Hogy simán hoztuk, az túlzás, az eredmény így utólag azt mutatja, de az első félidőben voltak nehézségek. Utána a jobb helyzetkihasználásnak hála, azt hiszem, hogy megérdemelten nyertünk - tette hozza a magyaregresi Takács Norbert.

Az újonc egresiek győzelmüknek köszönhetően a kilencedik helyről várhatják a folytatást.

A megye labdarúgása ezt követően téli pihenőre vonul. Folytatás 2016. február 27-én.

Címkék: somogysárd, megye, foci, sport