A Ring SC Kaposvár öklözői serdülő, ifjúsági és junior szinten nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is komoly eredményeket értek el. Nem csoda, ha a klub vezetőedzője, Vajmi Csaba is elégedett tanítványaival: " Úgy vélem, különösen a junior korosztályban vagyunk nagyon erősek, Kovács Márton és Mislai Kristóf rutinos versenyzőink, mindketten nagy ígéretnek számítanak. Ha megmaradnak a sportágnál, biztos, hogy még komolyabb eredményeket fognak elérni."

A két említett ökölvívó tarolt legutóbb a junior magyar bajnokságon tarolt. Mislai Kristóf az arany-, míg Kovács Márton az ezüstéremig verekedte magát. Mislai ráadásul nem is csak hazai földön tette le névjegyét; Kristóf a Csehországban meg rendezett Olimpiai Reménységek Tornáján a második helyen végzett.

Az egyesület, sőt, a sportág legnagyobb sikerét azonban mégiscsak, Petrovics Gabriella érte el, aki a magyar női ökölvívás történetének első junior Európa-bajnoka lett.

Petrovics aranya mellett egyébként született még egy kaposvári érem. A keszthelyi rendezésű kontinensviadalon ugyanis Károlyi Gabriella a 46 kg-osok között ezüstéremig jutott.

A Ring SC legsikeresebb versenyét ugyanakkor a serdülő fiúk teljesítették. Az egyesület tíz indulója közül nyolcan szereztek érmet. A mérleg négy arany, két ezüst és két bronz volt.

Szeptemberben a serdülő magyar bajnokságon is hasonló sikerekben lehetett részük a fiataloknak: Orsós Róbert bajnoki címnek, Droblics Dusan, Szűcs Martin, Lakatos Zsolt pedig ezüstéremnek örülhetett.

Címkék: boksz, Ring SC, Vajmi, bajnok, ökölvívás, utánpótlás, sport