Demeter-mester tanítványai a Challenge Kupa második fordulójának első mérkőzésére utaztak Horvátországba.

Az emlékezetes csatáról és a visszavágó esélyeiről Bagics Balázs csapatkapitányt faggattuk:

- Hogy aludtak az éjszaka?

- Nehezen aludtunk el, bennünk volt még az adrenalin, de ha arra gondol, nagy ünneplés nem volt... Reggel fél kilenckor indultunk haza és öt óra körül érkeztünk vissza Kaposvárra. Rossz belegondolni, hogy ezen a héten legalább harminc órát buszozunk, ugyanis vasárnap mg vár ránk egy kazincbarcikai túra.

- Úgy verték meg 3-2-re a Kastelát, hogy négy játszma végén is csak a ráadás döntött.

- Az új évadban a horvát bajnok volt az első igazán nehéz ellenfelünk, amely nagy ellenállást tanúsított a pályán. Egy fizikálisan jól felkészített, magas csapattal találtuk magunkat szembe, a feladó is csaknem két méteres és a centerek sem alacsonyak. Szóval, ha nem szerveztük meg jól a támadást, nehéz volt átütni őket.

- Ráadásul az ötödik szettre maradt a döntés.

- A végén már a szív hajtott mindenkit, két és negyed óra után is mindent megtettünk a győzelemért. A horvátoknak volt előbb meccslabdájuk, mégis mi nyertünk, és ez nagy pozitívum. Örömteli, hogy összeszedtük magunkat a nehéz pillanatokban is. Ez a győzelem erősíti a csapat egységét és hitét is.


- Mire számíthatunk ezek után a visszavágón?

- Ha ott nyertünk, nincs mese, itthon is győzni kell. A továbbjutás az egyértelmű célunk, de ugyanúgy kell majd összpontosítani, mint a Kastela otthonában, ráadásul nekik már nincs vesztenivalójuk.

- A csütörtöki kaposvári összecsapás előtt még egy nagy bajnoki rangadó vár a Fino legénységére Kazincbarcikán.

- Nem titok, oda is nyerni megyünk. A magyar bajnokságban továbbra sem szeretnénk mérkőzést veszíteni, és a szerda esti, horvátországi mérkőzésünk, azt hiszem, jól megalapozta a vasárnap délutáni, barcikai derbit.

Címkék: Challange, Bagics, nemzetközi, kupa, Fino, sport